Betyg – Flykten till framtiden

1

Ulf Malmros och Jaana Fomins nya film Flykten till framtiden hade svensk biopremiär fredagen den 11 november.

Året är 1973 och 22-årige Svante (Elias Palin) jobbar i skivaffär hos den holkrökande proggaren Bengan (Henrik Dorsin), som drömmer om att slå igenom med sin tvärflöjtsmusik. Svante lider av ett hjärtfel och får beskedet att han bara har några dagar kvar att leva. Mitt i bedrövelsen öppnar sig plötsligt en oväntad möjlighet att resa till framtiden – närmare bestämt till år 2016. I den moderna världen träffar han Elsa (Victoria Dyrstad) och tillsammans kommer de på ett sätt att få Svantes trasiga hjärta lagat. För att lyckas måste de resa tillbaka till 70-talet och skaffa fram pengar. Allt hänger på om den inbitne idealisten Bengan är beredd att bli kapitalist. Ska den udda trion hinna rädda Svante innan tiden kommer ikapp honom?

Filmen produceras av Bob Film Sweden och distribueras av SF Studios.

Björn Jansson, SR P4, betyg 4: ”Flykten till framtiden har en del luckor i berättandet känns det som, mot slutet, kanske för att jag vill ha mer där. Men den är charmig och en värmande feelgood. Jag både berörs och har kul och mitt betyg landar på en fyra.”

Malin Krutmeijer, Sydsvenskan, betyg 1: ”Resultatet är en inte bara rörig utan också plågsamt blodfattig film, men Henrik Dorsin lyckas ändå blåsa lite liv i Bengan. Att det skulle vara svårt för Svante att välja mellan att stanna hos honom 1973 eller leva med den dryga Elsa 2016 känns helt osannolikt.”

Genomsnittsbetyg: 2,89

 

1 KOMMENTAR