“Bränn alla mina brev” blir film

0
SF Studios gör film av Alex Schulmans succébok “Bränn alla mina brev”.

SF Studios, som i år fyller 100 år, har köpt filmatiseringsrättigheterna till Alex Schulmans succébok “Bränn alla mina brev” från 2018. Historien i boken kommer att utvecklas till en svensk dramafilm, producerad av SF Studios och författaren Alex Schulman kommer att vara kreativt inblandad i processen.

Filmen kommer att vara en dramatiserad bearbetning av Alex Schulmans bok som väver samman tre perspektiv till en berättelse som överskriver både tid och rum. Med hjälp av autentiska brev och dagboksutdrag avslöjas en episk kärlekshistoria, men också dess tragiska konsekvenser. Ledtrådarna som Alex följer leder honom tillbaka till sommaren 1932 och vintern 1988, och de ödesdigra händelser som kom att förändra allt.

-Alex Schulman har skrivit en fängslande historia om passion och svartsjuka. Bränn alla mina brev belyser hur ett historiskt möte kan få stora konsekvenser flera decennier och generationer senare. Det är en tidlös kärlekshistoria som fängslar sina läsare på ett fantastiskt sätt. Det skall bli mycket spännande att få arbeta med Alex och tillsammans utveckla hans historia till film, säger Annika Sucksdorff, filmchef på SF Studios i Sverige. 

Alex Schulman har en stark röst i dagens samhälle och har med sina böcker rönt fantastiska framgångar och han är idag en av Sveriges stora författare. Han har tidigare skrivit ett flertal böcker bl.a. ”Skynda att älska” och ”Glöm mig”, som vann priset Årets bok 2017. Efter att ha hyllats av såväl kritiker som läsare och sålt fler än 100.000 exemplar på bara några månader står ”Bränn alla mina brev” ut som ett av de starkaste litterära genombrotten på senare år. 

-Det kunde jag inte tro, när jag satt vecka efter vecka i biblioteken för två år sedan och gick igenom de här 80 år gamla breven, att den historien nu ska bli en storslagen film som ska visas på vita duken. Jag är väldigt stolt och glad. Jag är också glad att det är SF Studios som producerar den, jag har fått otroligt bra känsla för alla inblandade, säger Alex Schulman.

SF Studios vann upphandlingen att förvärva rättigheterna till boken i konkurrens med andra aktörer. Förvärvet är ett viktigt steg i SF Studios strategi att göra film av starka berättelser med lokal förankring.

Källa: SF Studios