Bron 4 blir avslutet

0

Att det blir en ny säsong av Bron i SVT vet vi sedan tidigare och inspelningarna pågår för fullt. Vill du vara med så castas serien bl.a. på branschsidan Filmcafe.se, det är sista chansen eftersom del fyra av den populära tv-serien också är den sista.

Piv Bernth, dramachef på DR, har berättat att säsong fyra innebär ett avslut för dramaserien.

– Det är den sista säsongen som det ser ut i dagsläget. Rent manusmässigt och historiemässigt siktar vi på ett riktigt avslut, alltså ett slut på serien i och med säsong 4, berättar ”Brons” upphovsman och huvudmanusförfattare Hans Rosenfeldt till Expressen.

Många i teamet har varit med från början och har arbetat tillsammans i nästan tio år. De gick in i säsong fyra för att avsluta, inte minst Sofia som har enormt tuffa inspelningar och är borta från familjen i ett halvår.

 

 

Tidigare har serien varit Sverige-baserad men säsong fyra är Danmarks-baserad och en stor del av serien utspelas i Köpenhamn. Det kommer att vara ett fall att lösa och sedan kommer det att vara en personlig resa för båda huvudkaraktärerna.

Inspelningen av ”Brons” fjärde och sista säsong är planerad att börja i november. I de åtta nya avsnitten spelar Sofia Helin precis som tidigare Saga Norén medan danska skådespelaren Thure Lindhardt återigen gör rollen som Henrik Sabroe.

Hans Rosenfeldt och Camilla Ahlgren är huvudmanusförfattare för ”Bron” säsong 4. Henrik Georgsson regisserar de fyra första avsnitten medan danska Rumle Hammerich tar hand om de fyra sista och därmed själva avslutet på ”Bron”.

”Bron” säsong 4 har planerad premiär våren 2018.