Home Filmer på gång Crazy Pictures har filmat klart sin långfilm

Crazy Pictures har filmat klart sin långfilm

0

Humorgruppen Crazy pictures har spelat in sin första långfilm. Det blir drama om ett Sverige under attack. Den 106 dagar långa inspelningen har varit det roligaste och samtidigt det mest plågsamma de gjort.

– Ord kan inte beskriva hur tacksamma vi är för all hjälp vi fått från så otroligt många människor och företag. TACK! Nu kör vi postproduktion för hela slanten!

På midsommardagen attackeras Sverige. Inte av ryska stridsvagnar på rull från finska gränsen. Det handlar om it-system som mystiskt börjar släckas ned och faciliteter som plötsligt slås ut. Så lyder upplägget för dramat ”Den blomstertid nu kommer”. Bakom idén står det Norrköpingsbaserade filmkollektivet Crazy pictures.

På Youtube har de samlat miljonpublik genom kortfilmer som ”Vaskduellen” och ”De arbetslösa”. Mycket har varit humor, nu blir det allvar – på bio.

– Det är en dramafilm i en extrem miljö. Budgeten ligger på 14 miljoner, egentligen kan man inte göra den här typen av film för det, men vi är ett filmkollektiv med alla funktioner inhouse. Därför brukar vi känna oss lite punkiga. Allt handlar om hur du prioriterar. Vi kan skapa det du sett på internet för en struntsumma, säger Olle Tholén från Crazy pictures.

Kontrakt med Hollywood

Kollektivet Crazy pictures bildades för sju år sedan. De har livnärt sig på att göra reklamfilm och lagt undan pengar till att producera 12 kortfilmer. Lika många miljoner visningar på Youtube fick Hollywood att haja till.

Tidigare i år hamnade de under radarn på manegementbolaget 3 Arts Entertainment, som bland annat ligger bakom filmer som ”Matrix”. Nu har de skrivit kontrakt.

– När vi lägger ut en film på Youtube ger vi publiken all makt. Om den är bra får den flera miljoner visningar över hela världen, helt utan någon marknadsföringskampanj. Det är den hårda men rättvisa vägen, och det tar vi med oss in i långfilmen. Att få vår internetpublik att gå på bio, säger Olle Tholén.

Måste släppas på nätet

När filmen har visats på bio vill Crazy pictures ”släppa den fri”.

– Så som det funkar nu i Sverige tycker vi är pinsamt. Man måste förstå att det behöver vara enkelt att få tag i film, annars laddar folk ner.

Tror du att det går att tjäna pengar på det?

– Ja. En film måste finnas tillgänglig för att kunna spridas och bli ett fenomen.