Home Filmer på gång Crazy Pictures nya långfilm

Crazy Pictures nya långfilm

0
Crazy Pictures nya långfilm
Pressbild: Crazy pictures från SF studios

Hyllade filmkollektivet Crazy Pictures första långfilm Den blomstertid nu kommer blev en stor succé i såväl Sverige som resten av världen när den hade premiär för 3 år sedan. Nu närmar sig inspelningen av deras nya storsatsning, äventyrsfilmen UFO Sweden, som beräknas att ha biopremiär under julen 2022. SF Studios samproducerar Crazy Pictures nya långfilm UFO Sweden.

UFO Sweden berättar historien om en fosterhemsplacerad tonårsrebell, som misstänker att hennes pappa inte är död utan har blivit kidnappad av UFO:n. Hon tar hjälp av en UFO-förening för att ta reda på sanningen. Nu söks statister via branschsidan www.filmcafe.se.

Idén till filmen fick Crazy Pictures i samband med att de hörde talas om att det fanns en förening som heter UFO-Sverige, som arbetar med att utreda mystiska fenomen och driver världens största UFO-arkiv, Archives for the unexplained, i Norrköping.

-Vi förstod att de arbetade med att utreda och forska kring oförklarliga fenomen och blev helt tagna. Vi kände en enorm fascination för dels UFO-Sverige som förening, men också för den värld fylld av UFO-expeditioner, mystiska fenomen och gigantiska arkiv som omger föreningen. Vi kunde såklart inte låta bli att tänka tanken “tänk om de hittar något, säger Olle Tholén på Crazy Pictures.

Crazy Pictures beskriver UFO Sweden som kärleksbarnet mellan Arkiv X och Stranger Things, rakt ner i Östgötamyllan.

UFO Sweden kommer bli ett spännande mysterium, lika spektakulärt som mänskligt, som vi hoppas får tittaren att om vartannat dra på smilbanden och nagla fingrarna i biofåtöljen. säger Victor Danell på Crazy Pictures.

I september startar den omfattande inspelningen av filmen i Norrköping men redan nu är förberedelserna i full gång. SF Studios är samproducenter och distribuerar filmen i Norden. SF Studios distribuerade även Crazy Pictures internationella succéfilm Den blomstertid nu kommer. Totalt har den idag sålts till över 100 länder och setts av 115 000 svenskar på bio. SVT och Film i Väst är också med i projektet som samproducenter.

-Samarbetet mellan Crazy Pictures och SF Studios startade med Den blomstertid nu kommer och fortsätter nu med det fantastiska projektet UFO Sweden. I Crazy Pictures ser vi enastående kreativ talang tillsammans med en kärlek och respekt för publiken. En sällsynt kombination som väl reflekterar SF Studios värderingar, säger Jenny Stjernströmer Björk, Chief Content Officer på SF Studios.

REinvent International Sales hanterar internationell försäljning av UFO Sweden.

– Vi förstod direkt när vi läst manus att detta är ett helt unikt projekt som kan säljas internationellt. Vi har stor tro på att Crazy Pictures kan leverera en kommersiell, rörande och actionfylld film med global potential, säger Rikke Ennis, VD på REinvent Studios.

Filmen beräknas ha biopremiär i Sverige under julen 2022.