”De sju nycklarna” blir TV-serie

0

Åsa Schwarz nya thriller ”De sju nycklarna” ska bli en internationell tv-serie. Det är filmbolaget Yellow Bird som har köpt rättigheterna.

– Serien har absolut en internationell potential, eftersom man nödvändigtvis inte behöver utgå från Sverige, säger producenten Marianne Gray.

Thrillern kretsar kring de sju nycklar vars bärare har kontroll över internet, och precis som i verkligheten finns en av dem i Sverige. När boken inleds får den svenska nyckelbäraren Rebecka en pistol riktad mot sitt huvud i sitt eget hem – och sedan är historien i full gång. Yellow Bird har tidigare bland annat har filmatiserat Stieg Larssons böcker.

– Det är en thriller i högt tempo med tydliga scener i varje kapitel. Med andra ord är den väldigt lik en actionfilm. Jag har inte tänkt film när jag skrev men däremot så har jag sett varje scen framför mig”, säger Åsa Schwarz i en kommentar.

Producenten Marianne Gray säger att man tänker sig att ”De sju nycklarna” kan bli en tv-serie i åtta eller tio avsnitt. Projektet är i startgroparna och med det också jakten på lämpliga manusförfattare.