Filmstaden stänger alla biografer

0
Filmstaden i Malmö. Foto: Johan Jönsson. Creative Commons.
Filmstaden i Malmö. Foto: Johan Jönsson. Creative Commons.

Filmstaden stänger alla sina biografer i hela Sverige från och med onsdag. Köpta biljetter kan återköpas i kassan senast 18 mars, eller via mail till kundtjänst. 

-För oss på Filmstaden är våra gästers och medarbetares säkerhet och välbefinnande av största vikt. Med anledning av den rådande situationen vill vi informera dig om att Filmstadens biografer stängs tills vidare från och med 18 mars 2020. Samtliga föreställningar tisdagen 17 mars går som planerat, skriver Filmstaden på sin webbsida.

Ända sedan det blev möjligt att börja hyra videofilmer i slutet av 70-talet har filmbolag, biografer, regissörer och andra kämpat hårt för att filmer som går på bio inte ska gå att hyra för att kolla hemma. Nu verkar dock det pågående virusutbrottet ha förändrat spelplanen en del när det gäller detta. Flera stora studior kommer att släppa sina filmer digitalt för alla hemmasittare och redan på fredag kan man hyra filmer som ”The Invisible Man” och ”The Hunt” digitalt via SF Anytime.

-Vi uppskattar verkligen ditt förtroende i denna utmanande tid. Bio är ett glädjeämne som vi alla delar och vi ser fram emot att få välkomna dig tillbaka till en Filmstaden-biograf inom kort, avslutas Filmstadens pressmeddelande.