Gangsters, lek och dans

1

Bland de nio projekt som får produktionsstöd i november finns nya projekt av Margreth Olin och Mia Engberg samt en ny titel i satsningen Moving Sweden.

I dokumentären Barndom skildrar Margreth Olin (Kroppen min) lekens betydelse för barn. Filmen följer verksamheten på en förskola och undersöker vad barn av idag verkligen behöver och hur den gängse normen ser ut.

Mia Engberg (Belleville Baby, Dirty Diaries) gör Lucky om åldrade nattarbetande gangstern Vincent som oväntat får ansvaret för sin tonårsdotter Grace börjar tillvaron förändras. Filmen utspelar sig bland annat i Paris.

I romantiska komedin Lingonnatten, en kortfilm regisserad och producerad av Erica Elfström, vill Maria få till ett one-night stand med rockstjärnan Julian som besöker stan. Det hela kantas av komplikationer, dålig timing och kreativa infall.

Koreografen och dansaren Giovanni Bucchieri regidebuterar med kortfilmen Juliet, Juliet & Juliet där danslegenden Ana Laguna och skådespelarlegenden Stina Ekblad möts i en expressiv berättelse om tre människor på ett tåg som ger sig ut på ett otippat äventyr tillsammans.

Ganymedes sjö, regisserad och skriven av Lena Bergendahl och Jennifer Rainsford, är en diskbänksrealistisk sci-fi som utspelar sig år 2156 på Jupiters måne. Filmen ingår i satsningen Moving Sweden.

Läs mer om alla filmerna.

1 KOMMENTAR