Inspelning pågår av ”Advokaten”

0
Alexander Karim och Malin Buska
Alexander Karim och Malin Buska.

Succéserien Advokaten, som SF Studios har producerat tillsammans med Nordic Entertainment Group och Viaplay, får en andra säsong. Inspelningarna pågår just nu med Alexander Karim och Malin Buska återigen i huvudrollerna. Thrillerserien kommer tillbaka med åtta nya avsnitt med premiär på Viaplay nästa år. 

Alexander Karim är tillbaka i rollen som Frank Nordling i den andra säsongen av Advokaten. Serien, som är baserad på en idé av Jens Lapidus, är Viaplays mest sedda serie 2018 och hade den näst bästa premiärmånaden någonsin när den släpptes på tjänsten.

Första säsongen avslutades på ett minst sagt brutalt sätt och i den nervkittlande fortsättningen är hämnd bara förnamnet. I den nya säsongen får Karim sällskap av större delen av den ursprungliga rollistan från säsong ett, bland andra hyllade Malin Buska, som spelar Franks syster Sara Khalil, och danska stjärnorna Thomas Bo Larsen och Nicolaj Kopernikus.

-När vi var klara med säsong ett av Advokaten sa jag att det var mitt livs mest givande roll. Det stämmer inte längre – säsong två står nu på första platsen. Franks resa den här säsongen har varit helt fantastisk! Det ska verkligen bli underbart att få dela det här med alla som följt serien, säger Alexander Karim.

Advokaten produceras av SF Studios och den internationella distributionen sköts av Studio Canal. Karin Gidfors från SF Studios och Charlotte Lesche är tillbaka som huvudmanusförfattare. Regissörer är Geir Henning Hopland och Pontus Klänge och producenter är Ina Sohlberg och Nicklas Wikström Nicastro, som även ligger bakom succéer som En man som heter Ove och Viaplay-originalet Alex.

-Vi är otroligt peppade på att återigen få samarbeta med Nordic Entertainment Group och Viaplay och att få ta Franks och Saras berättelser vidare under en andra säsong. Vi har byggt upp en värld med karaktärer som vi älskar att följa och är övertygade om att fortsättningen kommer att bli ännu mer spännande än den första säsongen, säger Nicklas Wikström Nicastro.

-Viaplays satsning på egenproducerat nordiskt innehåll fortsätter, och förnyandet av ännu en originalserie är ett tydligt bevis på framgången. Advokaten är Viaplays mest populära serie 2018 så det känns otroligt kul att kunna ge tittarna en andra säsong, säger Fredrik Ljungberg, SVP för Viaplay Originals på NENT Group.

Advokaten säsong två är ett nordiskt thrillerdrama i åtta delar som spelas in under 2019. Planerad premiär är 2020, exklusivt på Viaplay över hela Norden.