Home Filmer på gång Inspelningsstart av Sanningen

Inspelningsstart av Sanningen

0
Inspelningsstart av Sanningen
C Mores nya storsatsning Sanningen.

Igår startade inspelningen av C Mores nya storsatsning Sanningen, skapad av Camilla Ahlgren (Bron, Vargasommar) och med Sofia Helin och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna.

Sanningen är ett emotionellt kriminaldrama som utöver det klassiska mysteriet också handlar om systerskap, föräldraskap, skuld, sorg och hur man går vidare efter ett trauma. Iris Broman (Sofia Helin) är ny chef för Kalla Fall gruppen i Malmö. Hon har på grund av en tragedi brutit upp från Stockholm och flyttat ner till Ystad där hon bor i sin halvsyster Kattis (Hedda Stiernstedt) hus vid havet.

– Jag vill alltid jobba vidare med människor jag tycker är duktiga och intressanta, som med manusförfattaren Camilla Ahlgren. På det sättet fördjupas processen och samarbetet, och vi kan fortsätta att utmana varandra. Linnéa Roxeheim upptäckte jag för några år sedan när jag såg serien Portkod tillsammans med min dotter. Att en regissör med den begåvningen för det finstämda i fråga om mänskliga relationer tar sig an ett drama i den här genren gör mig intresserad. Berättelsen Sanningen väcker för mig frågan om hur en människa går vidare efter ett trauma. När du inte kan få någon upprättelse? Går det att omfamna ljuset igen, säger Sofia Helin.

Sanningen spelas in i Malmö och Ystad med omnejd och beräknas ha premiär på C More under 2023. Statister söks regelbundet via branschsidan www.filmcafe.se.