Home Filmer på gång Felix Herngren gör ny komediserie av Enkelstöten

Felix Herngren gör ny komediserie av Enkelstöten

0

I TV4:s nya humorserie ”Enkelstöten” står rån mot en bank i centrum. Det blir en lite mörkare och mer dramatiskt komedi än vi är vana vid. Tillsammans ska produktionsbolaget FLX och TV4 göra en nyinspelning av SVT-klassikern ”Enkelstöten”.

För två veckor sedan startade inspelningen av TV4:s nya humorserie ”Enkelstöten”.  För regin står Felix Herngren och Emma Bucht och serien castas på branschsidan Filmcafe.se.

Sedan tidigare samarbetar TV4 och FLX med tv-serier som ”Welcome to Sweden” och ”Solsidan”. Nu ska duon också göra en remake på tv-serien ”Enkelstöten”, som sändes på SVT under 80-talet. Enkelstöten” är fritt baserad på 80-talsserien ”Dubbelstötarna” men har denna gång två kvinnor i huvudrollerna, Lotta Tejle och Sissela Kyle. Karaktärerna sitter i en besvärlig ekonomisk situation och tvingas därför till att råna Handelsbanken på Karlaplan i Stockholm.

– Det var enormt höga marginalskatter på den tiden. En tid när Astrid Lindgren hade 104 procent i skatt och skrev den där Pomperipossa-grejen. Vi har förlagt historien i nutid och det är ju ganska ojämn lönesättning. Kvinnor tjänar betydligt lägre än män i vissa yrken. Det är väl ett av skälen, säger regissören Felix Herngren till Aftonbladet.

– I vår uppdatering av Enkelstöten är männen utbytta mot två kvinnor som hamnat i kläm mellan familj och karriär, där båda kräver deras fullständiga uppmärksamhet. Vi vill göra en slags humoristisk Thelma & Louise, en serie med humor, värme och spänning, baserat på ett original som är en gammal personlig favorit för flera av oss på FLX, säger produktionsbolagets vd Pontus Edgren i ett pressmeddelande.

Felix har svårt att tänka sig en lika stor succé som med Solsidan.

– ”Solsidan” är något exceptionellt i mått av framgång. Jag kommer aldrig uppnå de höjderna någonsin mer, det vore idiotiskt att tro, säger han och tillägger att han tror mycket på ”Enkelstöten”.

Serien har premiär hösten 2017 på TV4.