”Jag är Zlatan” spelas in 2020

0
En film om den svenske fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimović är på gång.
En film om den svenske fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimović är på gång.

En film om den världsberömde svenske fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimović, JAG ÄR ZLATAN, är på gång och beräknas vara klar 2021. Den ska produceras av BRF, samproduceras av Nordisk Film och TrustNordisk kommer att hantera internationell försäljning. Jens Sjögren har anlitats som regissör.

Nordisk Film är ombord på JAG ÄR ZLATAN, en kommande spelfilm om den svenske fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimović som produceras av BRF (B-Reel Films). Nordisk Film samproducerar och ansvarar för skandinavisk distribution med TrustNordisk som hanterar internationell försäljning.

JAG ÄR ZLATAN är skriven av den hyllade journalisten och författaren David Lagercrantz och baseras på hans bästsäljande Zlatan Ibrahimović-självbiografi från 2011 som har översatts till mer än 30 språk.

-Zlatans liv är en anmärkningsvärd historia. Den innehåller det bästa från min barndoms dagdrömmar, förklarar Lagercrantz.

Jens Sjögren (LYCKA TILL OCH TA HAND OM VARANDRA, och flera tv-serier som exempelvis INNAN VI DÖR och TORPEDERNA) står för regin och Zlatan Ibrahimović själv kommer också att vara inblandad.

-Jag känner mig väldigt inspirerad och rörd men också lite skärrad över att vara en del av detta stora projekt, kommenterar Sjögren.

JAG ÄR ZLATAN porträtterar Zlatan Ibrahimovićs uppväxt i Malmö-förorten Rosengård. Frigörelsen från sin bakgrund med föräldrar som invandrat från Balkan och den tuffa miljön i förorten kom att bli fotbollen, där hans enorma talang och självsäkerhet tog honom mot alla odds till toppen av internationell fotboll i klubbar, så som Ajax, Juventus, Inter, Milan, Barcelona, Paris Saint-Germain och Manchester United.

Målsättningen är biopremiär under 2021, inspelning under 2020 med rollbesättning och finansiering som startar under tidig höst 2019 då det slutgiltiga manuset också ska färdigställas. Produktionen ska bland annat försöka hitta två unga skådespelare som kommer att spela Zlatan som 11 respektive 16 år.

Mattias Nohrborg och Fredrik Heinig (X&Y, GENTLEMEN, THELMA, GOLIAT m.fl.) från BRF ska producera JAG ÄR ZLATAN:

-Vi är stolta och glada att ha kommit till det här stadiet med detta mycket speciella projekt och vi hoppas att få ihop allt under nästa år. Vi älskar historien om Zlatan och vi tror att det kommer att bli en mycket speciell film, säger de.

Lone Korslund, VP Acquisition och Co-production på Nordisk Film tillägger:

-JAG ÄR ZLATAN är den första filmen i ett avtal om fyra filmer som vi gör med BRF och vi ser fram emot att få ta den här fantastiska historien till vita duken. Det är precis vad vi letar efter i vår skandinaviska repertoar; starka och engagerande filmer gjorda av de bästa lokala talangerna och med förmågan att göra ett starkt intryck internationellt.

Källa: Nordisk film