Home Nyheter Nu pågår inspelningen av Lisa Langseths Euforia

Nu pågår inspelningen av Lisa Langseths Euforia

0

24 augusti 2016: Förra veckan startade inspelningen av EUFORIA, kritikerrosade och prisbelönta Lisa Langseths engelskspråkiga debutfilm. I rollerna ser vi bl a Alicia Vikander (Oscarbelönad för bästa kvinnliga biroll i THE DANISH GIRL och bioaktuell i FYREN MELLAN HAVEN) och Eva Green (CASINO ROYALE, Tim Burtons kommande MISS PEREGRINES HEM FÖR BESYNNERLIGA BARN) samt Charlotte Rampling (45 ÅR).  EUFORIA spelas in på den vackra bayerska landsbygden och i München.

”Efter att ha suttit ensam med manusarbetet i fyra år är det underbart att dra ut filmen från pappret och in i verkligheten. Jag är omgiven med fantastiska teammedlemmar på alla nivåer”, hälsar Lisa Langseth från inspelningen.

Filmen handlar om Ines (Vikander) och Emilie (Green), två systrar som möts igen efter att inte ha setts på flera år och den omvälvande resa de gör tillsammans.

I övriga roller ser vi bl a Charles Dance, som vi senast såg i biosuccén LIVET EFTER DIG och Paul Feigs GHOSTBUSTERS, samt Adrian Lester och det brittiska stjärnskottet Mark Stanley.

EUFORIA är en svensk, brittisk och tysk samproduktion där B-Reel Films är svenska huvudproducenter med Frida Bargo och Patrik Andersson, som även producerade Lisa Langseths förra prisbelönade långfilm HOTELL. Filmens brittiska producent är Vikarious Productions, Alicia Vikanders egna produktionsbolag som hon nyligen startade tillsammans med sin London-baserade agent Charles Collier från Tavistock Wood. Både Vikander och Collier producerar åt Vikarious Productions och EUFORIA är deras första film. Christine Ruppert är tysk samproducent för Dancing Camel.

EUFORIA är Alicia Vikanders tredje film med manusförfattaren och regissören Lisa Langseth. Vikander spelade huvudrollen i Langseths debutfilm TILL DET SOM ÄR VACKERT och kritikerrosade HOTELL.

Rob Hardy är filmens fotograf och arbetar nu med Alicia Vikander för tredje gången efter EX MACHINA och TESTAMENT OF YOUTH. Klippare är Dino Jonsäter, produktionsdesigner Christian M. Goldbeck, kostymör Denise Östholm, make-up Morna Ferguson, hair stylist Orla Carroll och kompositör är Lisa Holmqvist.

”Det är en ynnest att få jobba med så fantastiska skådespelare och att få göra den här resan tillsammans med Lisa. EUFORIA är den första svenska originalberättelsen att nå internationell produktion på decennier och med den utvecklar och stärker Lisa den svenska auteurtraditionen”, säger producent Frida Bargo, B-Reel Films.

EUFORIA är en svensk/engelsk/tysk samproduktion av B-Reel Films, Vikarious Productions, Dancing Camel, Sveriges Television, SF Studios, Reel Ventures och Filmregionen Stockholm-Mälardalen. I samarbete med Wild Bunch Germany och Dorian Media Limited och med stöd av Svenska Filminstitutet, FFF Bayern (Bayerns filmfond), Nordisk Film & TV Fond samt Kreativa Europa MEDIA.
För distributionen i Norden svarar SF Studios.