Home Nyheter Ny chef för SF Anytime

Ny chef för SF Anytime

0
Ny chef för SF Anytime
Michael Holmberg, Head of SF Anytime Pressbild: SF Studios

Med över 3 miljoner aktiva kunder och en tillväxt på 400% de senaste fem åren tillträder nu Michael Holmberg som ny chef till streamingtjänsten SF Anytime med ansvar att ta nästa steg i företagets tillväxtresa.

SF Anytime har haft en mycket positiv utveckling under de senaste åren och stärkt sin position på den alltmer konkurrensutsatta streamingmarknaden. Bara under 2020 har SF Anytime’s konsumentplattform vuxit med 35%. SF Anytime erbjuder allt från de senaste storfilmerna från amerikanska och nordiska filmbolag, till smalare kvalitetsfilmer och TV-serier. För närvarande har SF Anytime över 12.000 filmer och nära 4.000 TV-serieavsnitt i sitt utbud.

-Jag är oerhört glad att Michael har börjat hos oss. Han är en mycket uppskattad ledare med gedigen erfarenhet av att driva tillväxt och digitalisering i snabbt föränderliga branscher och internationella miljöer. Michael har stor förståelse för konsumentbeteende och vad som krävs för den spännande tillväxtresa SF Anytime står inför vilket kommer att stärka vår position ytterligare, säger Michael Porseryd, VD på SF Studios.

Michael Holmberg har tillbringat större delen av sitt yrkesliv i sport- och spelbranschen, och kommer närmast från det Malta-baserade börsnoterade bolaget Raketech Group där han verkade som koncernchef. Innan dess arbetade Michael som koncernchef på Bethard Group och som General Manager på Rational Group Malta där han etablerade PokerStars EU-verksamhet.

-När jag fick erbjudandet från SF Studios var det ett självklart val att tacka ja. Jag ser en stor potential i SF Anytime och det känns oerhört inspirerande att få vara med och fortsätta bygga SF Anytimes digitala affär och varumärke i Sverige och internationellt, säger Michael Holmberg, tillträdande Head of SF Anytime.

Under den pågående pandemin, har en del filmbolag valt att flytta biografpremiärer till streamingtjänster. I denna marknad har SF Anytime haft stor framgång med tidiga releaser (Premium Video On Demand) av exempelvis familjefilmen Nelly Rapp-Monsteragent och dokumentären Greta. Nu på fredag den 29 januari släpps Henrik Schyfferts Guldbaggevinnare Spring Uje Spring på SF Anytime.

Michael Holmberg tillträder sin nya tjänst i januari 2021 och rapporterar till SF Studios VD Michael Porseryd.