Ny långfilm av Felix Herngren

0
Stjärnensemble i ny svensk långfilm av Felix Herngren
Stjärnensemble i ny svensk långfilm av Felix Herngren.

I Felix Herngrens nya dramakomedi Dag för dag spelar Sven Wollter tillsammans med Tomas von Brömssen och Marianne Mörck. 

Dag för dag är en dramakomedi om att få en sista chans i livet, om att våga älska när man tror det är för sent, om vänskap över generationsgränserna och om döden, som när den kommer nära, kan få oss att börja leva. Filmen spelas in under hösten 2019 och har biopremiär hösten 2020. Just nu söks statister på www.filmcafe.se.

Filmen inleds på ett äldreboende där Tomas von Brömssen spelar den demente Tage. Där finns även Malte som spelas av Sven Wollter och Rut spelad av Marianne Mörck. På äldreboendet får vi möta vårdaren Katrin spelad av Martina Haag och städaren Simon som spelas av William Spetz. Tillsammans beger sig de fem personerna ut på en husbilsresa genom Europa för att uppfylla en äldre mans sista önskan.

Med ett manus av Tapio Leopold efter en story av William Spetz och Martina Haag så regisserar Felix Herngren denna långfilm med ämnen som berör alla och framför allt honom själv.

– För mig är det naturligt att jobba med tunga ämnen som åldrande och aktiv dödshjälp, men att försöka göra det med värme och humor. Jag själv har haft människor i min nära bekantskapskrets som avslutat sina liv på en av de omdebatterade klinikerna i Schweiz och det gör att jag känner en extra närhet till den här historien, säger Felix Herngren.

Långfilmen Dag för dag började spelas in i Göteborg den 23 september och spelas in under hösten 2019 i bland annat Köpenhamn, Berlin och Kroatien. Filmen kommer ha premiär hösten 2020 och distribueras av SF Studios.