Succéserien Bron fortsätter

3

Nu är det bekräftat att det blir en säsong fyra av succéserien Bron. Dramabeställare på SVT, Christian Wikander, är nöjd med det material han hittills sett av nya säsongen.

– Det känns väldigt lovande. Det finns ju enormt höga förväntningar och det är en stor utmaning att göra en ny säsong, men det jag sett hittills känns som att det motsvarar de förväntningarna, säger Christian Wikander, dramabeställare på SVT.

Säsong fyra är planerad att sändas under 2018 och är uppdelad i åtta avsnitt. För tillfället söks det huvudroller på branschsidan Filmcafe.se.

Christian Wikander kan inte avslöja så mycket mer än att serien inte tar vid exakt vid den tidpunkt när vi senast lämnade Saga Norén och hennes kollegor, i slutet av säsong tre.

– Men de karaktärer som vi tog avsked från i senaste säsongen finns med i upptakten av den fjärde.

Efter tredje säsongens slut i november 2015 chattade manusförfattaren Hans Rosenfeldt med tittarna och här kan du läsa om hur idéerna kring en fjärde säsong såg ut då: Hans Rosenfeldt om idéerna som kan bli ny Bron-säsong .

I väntan på den fjärde säsongen så kan du stilla din Bronlängtan genom läsa om alla de tre tidigare säsongerna av serien här eller helt enkelt titta på alla säsongerna Bron I, II och III i SVT Play här!

Det kommer även att bli en version av Bron/Broen för den ryska marknaden.

Ryska NTV Channel har beställt serien av Endemol Shines partnerbolag Weit Media, som kommer att producera två säsonger på 10 avsnitt vardera baserat på den svensk-danska succéserien Bron/Broen.

Det har redan gjorts re-makes på Bron/Broen i USA, Frankrike och Storbritannien.

Produktionen kommer att starta i juni 2016 för visning 2017. Båda säsongerna kommer att filmas i en följd.

 

3 KOMMENTARER