Home Nyheter Nya namn till Art & Bob

Nya namn till Art & Bob

0
Nya namn till Art & Bob
Flerfaldigt prisbelönade producenten Annika Rogell och Hadis Jabbari som produktionschef.

Prisbelönade producenten Annika Rogell och Hadis Jabbari som produktionschef.

Art & Bob Film & Drama fortsätter att växa och företaget stärker nu sin kompetens med två tunga medarbetare: Flerfaldigt prisbelönade producenten Annika Rogell och erfarna linjeproducenten Hadis Jabbari tar rollen som produktionschef. Art & Bob Film & Drama har arbetat fram en slate av angelägna projekt – både high-end och high-concept – som ska produceras under de närmsta åren. Rekryteringen är en viktig del i att säkra produktionerna.

– Vi är otroligt stolta att Annika och Hadis ansluter till vårt team. De är en mycket viktig del i vår långsiktiga plan där vi tillsammans med vår delägare Co_Made Sthlm bygger en ny organisation. Med de två ombord säkrar vi leveransen av våra kommande större dramaserier och långfilmer, säger Maria Dahlin, VD för Film & Drama.

Annika Rogell började på Film & Drama i maj och Hadis Jabbari ansluter senare i år.

Om Annika Rogell
Annika Rogell har ett flertal guldbaggevinnande filmer i bagaget. Filmer som ”Aniara”, ”Min lilla syster” och ”The Black Power Mixtape” har alla varit framgångsrika både kritiker- och marknadsmässigt. De har haft premiärer på A-festivaler, sålts brett in­ternationellt och vunnit priser som bland an­dra Silverbjörnen och Teddy Awards på filmfestivalen i Berlin, samt klippris på filmfestivalen i Sundance. Hon är nu i postproduktion med Milad Alamis nästkommande film med planerad premiär 2022.

– Efter flertal år som egenföretagare ser jag mycket fram emot att vara en del av ett större bolag och sammanhang, som ger mig frihet att fokusera på just det jag vill och förhoppningsvis kan: producera bra filmer och TV-serier! säger Annika Rogell

Om Hadis Jabbari
Hadis Jabbari har mer än 15 års erfarenhet i filmbranschen och har bland annat varit linjeproducent för TV-serien ”Snabba Cash” för Netflix, Kristallen-nominerade TV-serien ”Advokaten” för Viaplay och är just nu i produktion med TV-serien ”Knutby” för TV4. Hadis har en gedigen inspelningserfarenhet, förutom produktionsavdelningen har hon arbetat på flera andra avdelningar som kostym, el, plats och scenografi. Hon har även producerat TV-serien ”Cryptid” för Viaplay.

– Jag är väldigt stolt och glad över förtroendet att få axla den nya rollen som produktionschef på Art & Bob Film & Drama. Jag ser fram emot möjlighet att få forma rollen och den nya organisationen tillsammans med Maria och resten av teamet, säger Hadis Jabbari.

Om Art & Bob
Art & Bob är en oberoende grupp av produktionsbolag som grundades 2015 genom sammanslagningen av Art89 Television och Bob Film Sweden. Gruppen består av moderbolaget Art & Bob (VD Jan Blomgren), Art & Bob Film & Drama AB (VD Maria Dahlin), Art & Bob Television AB (VD Janca Hodann Söder) och Art & Bob Postproduktion AB (VD Jan Blomgren). Sedan 2018 är Co_Made Sthlm delägare i gruppen och under 2020 flyttade man in i nya gemensamma lokaler på Valhallavägen i Stockholm tillsammans med Soundtelling, Just Stories, Breakable Films, Naudio (Snicks) och Playpilot.