Home Filmer på gång Posterpremiär för Göta kanal 4

Posterpremiär för Göta kanal 4

0
Posterpremiär för Göta kanal 4
I augusti är det dags för Göta Kanal 4 – Vinna eller försvinna att gå upp på bio.

Komikereliten sluter upp i filmserien Göta Kanal. I augusti är det dags för Göta Kanal 4 – Vinna eller försvinna att gå upp på bio. Vi kan nu bjuda på en första poster.

Filmen regisseras av Emma Molin (Grotesco, Torpederna) och produceras av Anders Birkeland (Göta kanal 2 och 3, Så som i himmelen) och Göran Lindström (Göta kanal 1, 2 och 3, Så som i himmelen) för GF Studios i samproduktion med SF Studios, C More/TV4, Stiller Studios och Emma Molin Produktion. Manus är skrivet av Rikard Ulvshammar (Grotesco, Se upp för Jönssonligan och Åsa-Nisse – Wälkom to Knohult).

Precis som i de klassiska filmerna från 1981, 2006 och 2009 är filmens kärna så klart en tävling på Göta kanal, men i Göta Kanal 4 – Vinna eller försvinna är kampen en familjeuppgörelse.

Eva Röse har senast synts i den mycket uppmärksammade TV-serien Heder, där hon både spelat en bärande roll och varit exekutiv producent. 2006 spelade hon en bärande roll i Göta kanal 2 och 2009 i Göta kanal 3. På teaterscenen har hon medverkat i uppsättningar på Kungliga Dramatiska Teatern och Stadsteatern i Stockholm. Hennes insatser har bland annat belönats med Carl Åkermarks stipendium, som delas ut av Svenska Akademien.

– När jag fick frågan om att medverka i en ny Göta kanal sa jag nej eftersom vi redan åkt fram- och baklänges, så att säga. Sen fick jag veta att Emma skulle regissera och så läste jag Richards manus och började garva, vilket jag sällan gör vid läsning. Här har man lagt krut på relationerna och hittat en uppdaterad ingång. Om människor i olika åldrar kan få samlas och skratta igen i biomörkret efter detta år är allt vunnet. I folkets tjänst, så att säga, berättar Eva Röse.

5 augusti blir det vågat i biosalongen.

Göta kanal 4- poster

Källa: Pressmeddelande