Home Nyheter Roygalan instiftar nytt pris till Sveriges nästa regitalang

Roygalan instiftar nytt pris till Sveriges nästa regitalang

0

Tävlingsbidragen till Roygalan 2016 har redan börjar strömma in. En nyhet för i år är att Film&TV-Producenterna återinför den populära kategorin Roy Jr men nu i ny tappning. Roy Jr är en tävling, som löper parallellt med övriga kategorier, där Sveriges bästa, nya regitalang utses. Nya, talangfulla regissörer välkomnas att skicka in sina färdiga reklamfilmer på helt egna teman. 

Roy Jr ger unga, ännu inte etablerade regissörer, möjlighet att visa framfötterna. Tävlingen riktar sig dels till elever på skolor men också till andra talanger runt om i landet som gör reklamfilm men inte är etablerade och inte jobbar professionellt, till exempel för ett produktionsbolag.

– Vi ser fram emot olika typer av reklamfilm; det kan vara en musikvideo, en modefilm, en skolfilm eller liknande, så länge det finns en tydlig avsändare med uppdrag att kommunicera.  Det finns ingen åldersgräns men man får inte ha varit verksam mer än tre år som regissör, säger Cornelia Opitz, ordförande i Film&TV-Producenternas reklamfilmssektion.

– Vi som jobbar på produktionsbolag är självklart alltid intresserade av att se nya talanger och på jakt efter bra regissörer. Detta är ju den enda kategori där man inte ens kan gissa vilka bidrag som kan komma in. Ska bli så spännande!, tillägger hon.

– Roygalan är i ständig utveckling och det är viktigt att skapa utrymme för morgondagens kreatörer och vi hoppas att kunna få in många nya, kreativa bidrag från hela landet, säger Lisa Rosengren, projektledare, Film&TV-Producenterna.

Övriga förändringar i 2016 års Roygala är att Film&TV-Producenterna beslutat att ta bort kategorin Bästa Interaktiva Reklamfilm och uppmanar istället att anmäla sig till kategorin Bästa Reklamfilm. Fjolårets succépriser, Bästa Reklamfilmsklippare och Bästa Musik i reklamfilm återkommer även i år.

 

Sista dag att anmäla sina filmer är 16 september. Roygalan äger rum på Chinateatern och Berns salonger den 27 oktober.