Snabba cash blir originalserie

0
Jens Lapidus SNABBA CASH blir originalserie från Netflix
Jens Lapidus SNABBA CASH blir originalserie från Netflix

SNABBA CASH blir en helt ny originalserie för Netflix i sex delar från manusförfattaren Oskar Söderlund och den bästsäljande författaren Jens Lapidus. Serien kommer att spelas in i Sverige under 2020.

Den nya originalserien utspelar sig i Stockholm tio år efter händelserna i SNABBA CASH-triologin. Miljön är turbulent där jakten på status och pengar är starkare än någonsin. Den entreprenörsdrivna finansiella eliten och den kriminella världen har blivit än mer brutal, kaotisk och skoningslös. När dessa två världar korsas sätts lojalitet, vänskap och affärsrelationer på prov där alla drivs av samma sak – snabba cash.

– Jag har längtat efter en fortsättning på SNABBA CASH. Berättelserna är fortfarande episka men skildrar också vår samtid i ett ofiltrerat ljus. Det kommer att bli fantastiskt, säger Jens Lapidus. 

Tesha Crawford, Director International Originals Northern Europe på Netflix:
– Vi är glada över att presentera den här nya svenska serien och att få återuppliva världen från de mycket omtalade och framgångsrika filmerna på ett nytt och spännande sätt. Vi är lyckligt lottade över att få arbeta med dessa fantastiska svenska kreatörer. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Oskar och Jens och deras vision för den nya SNABBA CASH-serien. Med SF Studios ombord har vi också en otroligt stark lokal partner.

SNABBA CASH produceras av SF Studios, produktionsbolaget bakom den framgångsrika och kritikerrosade filmtriologin SNABBA CASH som utspelar sig i Stockholms undre värld.

Oskar Söderlund, den hyllade manusförfattaren bakom ETTOR OCH NOLLOR och GRÅZON, har utvecklat serien tillsammans med Jens Lapidus som också är exekutiv producent. Lapidus är en svensk försvarsadvokat och internationellt bästsäljande författare med 2,2 miljoner sålda böcker bara i Sverige. Stockholmstrilogin är publicerad på 30 språk och den första boken, Snabba Cash, har framgångsrikt anpassats till tre filmer. Serien SNABBA CASH från Netflix är producerad av Nicklas Wikström Nicastro (SF Studios) vars film, EN MAN SOM HETER OVE, var den tredje högsta inkomstbringande filmen i svensk historia och nominerad till två Oscarsstatyetter vid Oscarsgalan 2017.