Home Filmer på gång Statister till ny storfilm

Statister till ny storfilm

0
Statister till ny storfilm
Bill Skarsgård, Asta Kamma August, Gustav Lindh Foto: Michella Bredahl Gustav Lindh – Foto: Matthias Huss. Pressbild från SF Studios

Nu presenterar SF Studios stjärntrion som ska spela rollerna som Karin Stolpe, Sven Stolpe och Olof Lagercrantz i kommande storfilmen Bränn alla mina brev, baserad på Alex Schulmans kritikerrosade och bästsäljande bok med samma namn. Den unga trion kommer att gestaltas av Asta Kamma August, Bill Skarsgård och Gustav Lindh. Regissör är internationellt erkända och prisbelönade Björn Runge och manus är skrivet av Veronica Zacco. Filmen kommer att spelas in under hösten 2021 på Sigtunastiftelsen i Stockholm och i Västra Götaland. SF Studios producerar filmen och hanterar nordisk distribution. Filmen beräknas ha premiär på svenska biografer under hösten 2022. Nu söks statister via branschsidan www.filmcafe.se.

Bränn alla mina brev är ett passionerat drama baserat på verkliga händelser där en kärleksaffär leder till oanade konsekvenser. En gripande kärlekshistoria som sammanflätar tre tidsperspektiv och visar hur passion, svartsjuka och vrede kan skapa svallvågor över årtionden och generationer. Den centrala karaktären är Karin Stolpe som bär hela historien och dess vingslag på sina axlar. Filmen skildrar hennes komplexa relation till maken Sven Stolpe och passionerade kärleksaffär med Olof Lagercrantz som inleds under 1930-talet och hur de val hon gör påverkar kommande generationer.

De internationellt uppmärksammade skådespelarna Asta Kamma August (Pakten, Sex, Follow The Money) Bill Skarsgård (It: Kapitel 1 & 2, Deadpool) och Gustav Lindh (Rättfärdighetens ryttare, Älska mig, Hjärter Dam), som nyligen blivit utnämnd till European Shooting Star på Berlinale International Film Festival 2021, kommer att porträttera huvudrollskaraktärerna Karin, Sven och Olof under 1930-talet.

-Den här filmen är Karins berättelse och upprättelse! Jag är så glad för möjligheten att porträttera Karin och som en del av processen med karaktären har jag fördjupat mig i hur det var att leva som ung kvinna 1932. Hur man såg på kvinnan i samhället, i vardagen, hennes intellekt, maktbalansen gentemot män, men också om sexualitet och klass. Det har varit lärorikt och ett viktigt verktyg för mig i arbetet med att nu kunna få ge Karin en stark röst i filmen, säger Asta Kamma August, skådespelare.

För regi står den internationellt hyllade och prisbelönade regissören Björn Runge (The Wife, Om jag vänder mig om). Bränn alla mina brev kommer vara en dramatiserad bearbetning av boken med ett manus skrivet av Veronica Zacco (Top Dog, Störst av allt, Bron).

-Som regissör kan jag inte tänka mig bättre medresenärer än dessa skådespelare. Att göra film är ett samspel. Vi ska lyckas med den spännande utmaningen att göra en fascinerande film av en väldigt bra bok, säger Björn Runge, regissör.

Bränn alla mina brev produceras av SF Studios med producenterna Annika Sucksdorff och Jonathan Ridings i spetsen med stöd från Svenska Filminstitutet och i samproduktion med SVT, Film i Väst, Film Stockholm och Meta Film. Filmen har utvecklats med stöd från EU:s Kreativa Europa MEDIA-program.

-Äntligen får vi presentera våra fantastiska skådespelare som ska axla rollerna i detta episka kärleksdrama och ge dem liv på vita duken. Filmatiseringen av Bränn alla mina brev är inget annat än ett drömprojekt! I augusti påbörjar vi inspelningarna med en magisk ensemble och den fantastiska Björn vid rodret. Det slår gnistor om Asta, Bill och Gustav när de jobbar tillsammans. Jag längtar till att publiken ska få ta del av denna film, säger säger Annika Sucksdorff, Head of Film Production Sweden på SF Studios och producent för filmen.

Filmen kommer att påbörja inspelning i augusti 2021. SF Studios hanterar nordisk distribution och filmen kommer att ha premiär på svenska biografer under hösten 2022.

Källa: SF studios