Svensk lågbudgetfilm får distribution i USA

0

Långfilmen “Bieffekterna”, skriven och regisserad av Andreas Climent & André Hedetoft fortsätter att kamma hem festivalvinster. Filmen vann nyligen priserna för både bästa manus och bästa film på Torremolinos Filmfestival i Spanien, efter att ha vunnit för bästa science fiction i Sydney och bästa manliga huvudroll till skådespelaren Rikard Björk på Buenos Aires filmfestival.

Uppmärksamheten och festivalvinsterna har väckt stort intresse kring den lilla independentfilmen inspelad i Skåne . Med Hollywoods ögon på sig får nu Bieffekterna distribution i USA . Filmen lanseras under titeln “Origin” på nordamerikas största video on demand-plattformar som iTunes och Amazon redan nu i december.

“Väldigt få svenska filmer får distribution i nordamerika, så det känns väldigt speciellt att vår första långfilm blivit så populär hos den internationella publiken.” säger regissör Andreas Climent.

Bieffekterna är ett karaktärsdrama om tre forskarstudenter som hackar sitt eget DNA. Ett fenomen som kallas “biohacking”. Huvudrollerna spelas av Emelia Hansson, Rikard Björk, Sandra Redlaff och Rafael Pettersson, känd som data-analytikern John i SVT-serien “Bron”. Filmen får svensk premiär under första kvartalet 2017.

”Jag och Andreas har alltid varit fascinerade av det mänskliga i det extraordinära. När vi först hörde talas om vanliga människor som hackar DNA från sina garage och vardagsrum för att bryta sina mänskliga begränsningar växte historien fram om ett ungt par, som för deras kärlek, är villiga att korsa både moraliska och etiska gränser.” – säger regissör André Hedetoft.

Bieffekterna har inget traditionellt stöd från Svenska Filminstitutet men är stöttad av bland annat Film i Skåne och Boost Helsingborg. Internationellt representeras den av säljbolaget 108 Media. Bieffekterna är Andreas Climents och André Hedetofts debut-långfilm, efter en rad av uppmärksammade kortfilmer som visats i över 150 länder och blivit omskrivna av bl a Wired och MTV.

Producent/Regissör André Hedetoft på Oddlife Productions