Home Filmer på gång Trailerpremiär för Bränn alla mina brev

Trailerpremiär för Bränn alla mina brev

0
Trailerpremiär för Bränn alla mina brev
Asta Kamma August i Bränn alla mina brev Pressbild: Stellan Runge/SF Studios

Nu släpper SF Studios trailern till höstens svenska storfilm Bränn alla mina brev. I september har filmen, regisserad av Björn Runge, biopremiär. Huvudrollerna spelas av Asta Kamma August, Bill Skarsgård och Gustav Lindh. Filmmusiken är skapad av Jacob Mühlrad. 

Filmatiseringen av Alex Schulmans älskade roman Bränn alla mina brev kommer till biograferna den 23 september. För regi står Björn Runge. Nu släpps filmens trailer, som ger ett smakprov på vad som väntar publiken i höst.  Se trailern här.

– För mig är varje film en lång resa. Det gäller att hålla elden vid liv. Tillsammans med fantastiska skådespelare och kreatörer har nu filmen äntligen blivit klar. Nu börjar en annan resa och den ska bli mycket spännande, mötet med publiken”, säger Björn Runge, regissör.

I huvudrollerna syns Asta Kamma August (Pakten, Sex, Follow The Money) och Bill Skarsgård (It: Kapitel 1 & 2, Deadpool) som spelar Karin och Sven Stolpe, samt Gustav Lindh (Rättfärdighetens ryttare, Älska mig, Hjärter Dam) i rollen som Olof Lagercrantz. Folkkära Marika Lindström och Sten Ljunggren spelar Karin och Sven på 1980-talet och Alex och Amanda Schulman porträtteras av Sverrir Gudnason (Borg, Gentlemen, Den allvarsamma leken) och Sonja Richter (Älskar dig för evigt, Bron, Mordkommissionen).

Bränn alla mina brev kastar strålkastarljuset mot Karin och Sven Stolpe, Schulmans morföräldrar, och mot den korta kärleksaffär mormodern hade med Olof Lagercrantz en sommar i början av 1930-talet. En romans som Sven Stolpe straffade sin hustru för i decennier och under återstoden av deras äktenskap. Det är en berättelse om häftig passion, stor kärlek och en långlivad, mörk vrede.

Filmmusiken är skapad av Jacob Mühlrad. Han har inte minst uppmärksammats för sitt senaste konstmusikaliska album Time och Swedish House Mafia-samarbetet The One Symphony. Nu tar han för första gången steget över till vita duken och filmmusiken.

– Jacob Mühlrads musik slår verkligen an på alla de känslor filmen väcker i en. Det är stundvis stillsamt vackert, men också hjärtskärande och dramatiskt. Precis som berättelsen. Nu när trailern släpps får biobesökarna äntligen se vad som väntar i höst”, säger Jonathan Ridings, producent. 

Bränn alla mina brev produceras av SF Studios med producenterna Annika Sucksdorff och Jonathan Ridings i spetsen med stöd från Svenska Filminstitutet och i samproduktion med SVT, Film i Väst och Film Stockholm. Filmen har utvecklats med stöd från EU:s Kreativa Europa MEDIA-program. Veronica Zacco är manusförfattare.

Filmen spelades in på Sigtunastiftelsen i Stockholm och i Västra Götaland under augusti och september 2021.

Bränn alla mina brev har premiär på svenska biografer den 23 september 2022.