Home Nyheter 15-årsjubilerande Roygalan presenterar jury

15-årsjubilerande Roygalan presenterar jury

0

Roygalan, som premierar Sveriges bästa reklamfilmer och som lånat sitt namn från en av de största inom området; Roy Andersson, firar 15 år. Arrangerande Film&TV-Producenterna är i full gång med förberedelserna inför jubileumsgalan som äger rum på Cirkus den 10 oktober. Det är första gången som galan gästar Skandiascenen och det utlovas intressanta artistuppträdanden och gäster under kvällen.

Tävlingsbidragen till årets tävling har strömmat in men det finns ännu chans att anmäla filmer till och med den 23 augusti.

Branschjuryn, som bedömer kategorierna Bästa reklamfilm, Bästa reklamfilmsregissör och Bästa animation, leds 2017 av ordförande Carl Molinder. Han har producerat hundratals produktioner inom reklam och television under de senaste två decennierna. Att Carl Molinder leder branschjuryns arbete under jubileumsåret är speciellt roligt då han själv var en av initiativtagarna till Roygalan för femton år sedan.

– När reklamfilm är som bäst möts det kommersiella och det kreativa. En utmaning som kräver mycket. De allra skickligaste hittar balansen och de kommer att promenera hem med en Roy-statyett under armen kvällen den 10 oktober, säger Carl Molinder.

 

Övriga medlemmar i branschjuryn är:

Markus Ahlm, byråproducent, Colony

Anna Adamsson, exekutiv producent film/VR, DVA

Carolin Högmyr, marknadschef, SF Media

Michaela Grip, cinematograf agent/COO, XO MGMT

Pelle Nilsson, global vd BRF, B-reel films

Lina Söderqvist, marknadschef, Åhléns

Yasmine Winberg, redaktör, Resumé

Måns Herngren, regissör/manusförfattare, FLX

Adam Marko-Nord, regissör/creative director, Alphaville/Chimney Group (juryexpert animation)

Gustaf Holmsten, creative director, Goodbye Kansas Studios (juryexpert animation)

Andrés Rosas Hott, regissör och producent, Milford (juryexpert animation)

Medlemsjuryn utser vinnarna i kategorierna Bästa Reklamfilmsfotograf, Bästa Musik i reklamfilm, Bästa Reklamfilmsklippare samt Bästa Visuella effekter. Fyra expertmedlemmar finns med i juryn för respektive kategori, expertmedlem för musik tillkommer.

Producenten Petra Johansson, med en lång och gedigen bana inom reklamfilmsproduktion från bland annat Acne, är medlemsjuryns ordförande.

Övriga medlemmar är:

Kim Buisson, exekutiv producent, Aspekt

Liza Minou, regissör, Standart

Henrik Lagercrantz, producent/regissör, Social Club

Robert Jitzmark, regissör, Camp David

Torbjörn Martin, regissör, Acne

Erik Torell, exekutiv producent, New Land

Marie Brusewitz, producent, The Producers Sweden

Lina Söderström, regissör, B-reel

Carl Nilsson, fotograf, Talent Group (juryexpert foto)

Peter Marin, VFX Supervisor, Just Marin (juryexpert visuella effekter)

Stefan Ström, klippare, Artofficial Agency, (juryexpert klipp)

Förutom de kategorier som juryn bedömer delar Film&TV-Producenterna ut priset Roy JR till en ung talangfull regissör som inte får ha varit verksam i mer än två år. I fjol vann för första gången en kvinna ett regispris under Roygalan då Sheila Johansson delade Roy JR-priset med Bengt-Anton Runsten.

Svenska folkets favoritreklamfilm, Folkets pris, röstas fram under perioden 11 september – 8 oktober på Roygalans hemsida och vinnaren koras under galakvällen.