Sophie Borg är en ny svensk serie med Breaking Bad-stjärnan Adam Godley

0

Nya serien Sophie Borg – Mannen som talade engelska möts svenska Snabba Cash-skådisen Lisa Henni, Breaking Bad-stjärnan Adam Godley och Tomas von Brömssen i huvudrollerna.

’Sophie Borg – Mannen som talade engelska’ är SVT:s nya komedisatsning som har premiär vintern 2017. Rollbesättningen innehåller både internationell och svensk stjärnglans med Lisa Henni, Adam Godley och Tomas von Brömssen. Statister i alla åldrar söks nu på branschsidan Filmcafe.se.

I ledande roller ser vi även Björn Kjellman (som också är aktuell med nya SVT-serien Delhis vackraste händer i vinter, Lia Boysen , Björn Granath,Stina Rautelin och Dag Malmberg.

I rollen som Sophie Borg hittar vi Lisa Henni (Snabba Cash I & II, Tillbaka till Bromma mfl). En polis stöpt i klassisk Nordic Noir-stil. Hon är ensamvargen som inte litar på någon. Har svar på allt och tvekar inte att gå emot en överordnads direkta order om hon anser att situationen kräver det. Lägg därtill viss brist på självinsikt så har du vår nya hjältinna i genren.

När ett makabert mord med religiösa förtecken begås i hennes gamla hemstad Norrbacka får hon en sista chans till upprättelse. En brittisk man som under märkliga former besökt orten har fallit offer för en bestialisk mördare. Den lokala polischefen Klas Wall, spelad av Tomas von Brömssen eller i kultserien är i slutet av sin karriär och har svårt att dölja sin upphetsning över att för första gången i sitt liv få ett mordfall av nationellt intresse på sitt bord.

I offrets hemby i engelska St Ives nås även kriminalkommissarie Tom Brown, spelad av Tony award-nominerade Adam Godley, av beskedet. Hade det inte varit för Tom Browns återkommande konflikträdsla skulle han ha varit den bästa polisen som gick att hitta. Om inte i Storbritannien, i alla fall i St Ives.

Då han, precis som Sophie, har förbrukat sina chefers tålamod till sista droppen blir han skickad till Sverige för att samarbeta med just Sophie Borg. Nu behöver de lösa fallet, inte bara för att rädda den lilla byn ur mördarens skräckvälde utan även för att rädda sina egna karriärer.

Seriens konceptuerande regissör är norrmannen Simen Alsvik (Lillyhammer, Neste sommar mfl).

– Med tanke på att Nordic Noir blivit ett världsbegrepp så känns det verkligen på tiden att det görs en krimhumorserie. Det blir lika spännande som roligt och vi ser mycket fram emot att få visa slutresultatet i vår, säger Jenny Grewdahl, projektledare SVT Drama.

Regi: Simen Alsvik och Jon Holmberg  Författare: Erik Hultkvist, Tapio Leopold, Rikard Ulvshammar och Robin Muhr.

Krim-komedin Sophie Borg: Mannen som talade engelska har premiär under våren 2017 och är en samproduktion mellan SVT, FLX och Film Väst.