Efterlängtat biograftillskott i Stockholm

0

Biografen Capitol på Sankt Eriksplan från 1926 får nytt liv. Filmdistributörerna NonStop Entertainment och Njutafilms har idag tecknat hyresavtal med Bostadsrättsföringen Gjutaren Mindre 3 om att renovera och bygga om biografen Capitol på Sankt Eriksgatan 82 till en modern biograf med tre salonger av internationellt snitt. Biografen ska ha en tydlig kvalitetsfilmsprofil, och utöver stans bästa filmupplevelser kommer biografen att erbjuda mat och dryck.

Biografen Capitol byggdes 1926 av byggmästaren John Bergendahl. I dag 90 år senare har den hunnit byta namn två gånger, först till Ribo och sedan Ri-tvåan, men stängdes som biograf 1985. Njutafilms och NonStop Entertainment kommer att öppna dörrarna till den nya verksamheten i augusti 2017.

Nicolas Debot, VD Njutafilms säger ”Vi har under längre tid letat lokal för en ny kvalitetsfilmsbiograf i innerstaden och kan inte tänka oss någon bättre geografisk placering än vid Sankt Eriksplan, att vi dessutom får biograflokaler med en sådan historik i väggarna känns fantastiskt”

”Det är otroligt kul att få bygga en biograf av ett internationellt snitt där vi tar höjd för bästa möjliga komfort, skapar en ombonad miljö och erbjuder den finaste filmupplevelse vi kan.” tillägger Jakob Abrahamsson, VD, NonStop Entertainment.

NonStop Entertainment och Njutafilms har sedan tidigare ett långtgående distributionssamarbete.

Stockholms stad har beviljat biografprojektet utvecklingsstöd för förstudie av nya visningsplatser för film om 300 000 kr.