Home Filmer på gång Arne Alligator

Arne Alligator

0
Arne Alligator
Arne Alligator

SF Studios har investerat i de immateriella rättigheterna för den välkända nordiska barnkaraktären Arne Alligator, som publiken idag kan uppleva via animerat innehåll, musikstreaming, live shower och profilprodukter.

Arne Alligator-videos är bland det mest populära barninnehållet i Norden med mer än 150 miljoner Youtube visningar och över 20 miljoner streams på Spotify. Investeringen är en del av SF Studios strategi att växa inom internationellt skalbara varumärken och vidareutveckla deras innehåll för bred distribution.  

Nästa steg för Arne Alligator är att producera en animerad TV-serie och distribuera denna internationellt.

– Vi är mycket glada att få slå ihop våra krafter med skaparen Marcus Granberg och entreprenören Anton Molander och tillsammans utveckla innehållet och den geografiska räckvidden för Arne Alligator. Jag är mycket imponerad av hur Arne Alligator har vuxit till att bli ett så populärt nordiskt barnvarumärke på Youtube och ser fram emot att lyfta Arne Alligator till nästa nivå med en egen TV-serie. Vi fokuserar strategiskt på att växa vårt rättighetsbibliotek och etablera starka licenssamarbeten där vi ser potential att expandera den underliggande rättigheten. Arne Alligator är en perfekt matchning och vi ser fram emot att utveckla detta framgångsrika varumärke ytterligare”, säger Fredrik Warstedt, EVP Acquisition & Licensing at SF Studios.

Det nya samarbetet är startskottet på ett spännande nytt kapitel för Arne Alligator.

– Jag är glad för möjligheten att jobba med ett så professionellt team. Den största belöningen för mig är att se hur Arne Alligator sprider glädje till alla. Med detta team är jag övertygad om att Arne Alligator kommer att göra ännu fler barn och familjer lyckliga i framtiden”, säger skaparen Marcus Granberg.

Investeringen är en del av SF Studios strategi att vara en ledande distributör i Norden och erbjuda ett brett bibliotek av innehåll och rättigheter till en växande global marknad.