Arne Dahl-filmerna nominerade till brittiska Crime Thriller Awards

0

Arne Dahl-filmerna är nominerade till brittiska Crime Thriller Awards i kategorin ”The International TV Dagger”. Den ansedda Dagger-utmärkelsen har delats ut av the Crime Writers Association sedan 1955 och TV-sänds på ITV3 sedan 2008. Arne Dahl-filmerna gjorde stor succé när de visades på BBC4 i våras.

Övriga nominerade i samma kategori är ”Homeland”, ”Boardwalk Empire” och ”The Killing 3.

– Jag är både stolt och glad – tänk att vår svenska A-grupp nu har möjlighet att slå ”Homeland”, säger Ulf Synnerholm på Filmlance som producerat Arne Dahl-filmerna.

– Det är en stor ära att mina brittiska författarkollegor nominerat filmerna till det här priset, säger en glad Arne Dahl vars fem första böcker* om den så kallade A-gruppen ligger till grund för filmerna.

– Arne Dahls böcker har rönt stor framgång över hela världen – de är översatta till fler än 25 språk – och det är så roligt att filmerna är så uppskattade av både kritiker och publik. Filmerna har fått många att upptäcka böckerna, säger Tor Jonasson, Arne Dahls litteräre agent på Salomonsson Agency.

 

Tidigare vinnare i kategorin ”The International TV Dagger” är 2012 Bron (Broen), 2011 Brottet (Forbrydelsen), 2010 Wallander, säsong 2, 2009 The Wire och 2008 The Wire.

 

Läs mer om Crime Thriller Awards här.