Babak Najafi regisserar internationell thriller

0

Flerfaldigt prisbelönade Babak Najafi kommer att regissera den engelskspråkiga filmen ”Horizon Line” för Svensk Filmindustri (SF).

SF har förvärvat filmrättigheterna till ett originalmanus skrivet av Josh Campbell och Matt Stuecken, upphovsmän till ”10 Cloverfield Lane” som produceras av J.J. Abrams och har biopremiär senare i vår.

”Horizon Line” är en thriller om ett par som vid en rutinflygning över Stilla Havet flyger vilse efter att deras pilot dör i en olycka, och nu kämpar mot klockan för att överleva.

Inspelning planeras till hösten 2016 och för närvarande pågår arbetet med rollbesättning.
SF producerar med Fredrik Wikström Nicastro som producent (”Snabba Cash”-trilogin).

Babak Najafi har tidigare mottagit priset för Best First Feature (Bästa Första Spelfilm) för den svenska filmen ”Sebbe” (2010) som även belönades med en Guldbagge för Bästa Film. Senast har Najafi regisserat ”London Has Fallen” med Gerard Butler och Morgan Freeman.

”Det skall bli väldigt roligt att få samarbeta med min vän Fredrik Wikström Nicastro igen efter vår gemensamma framgång med ’Snabba Cash 2’ och den här gången med en internationell film”, säger Babak Najafi.

Det nya projektet innebär att manusförfattarna Josh Campbell och Matt Stuecken fortsätter sitt samarbete med filmens producent Fredrik Wikström Nicastro då de nyligen också har skrivit manuset till den engelska versionen av ”Snabba Cash – Easy Money”.

”Det känns naturligtvis väldigt spännande att utveckla samarbetet med Babak och de två så begåvade manusförfattarna Josh och Matt. Manuset till ’Horizon Line’ är ett av de mest spännande och dramatiska originalmanus jag läst”, säger Fredrik Wikström Nicastro.

”Horizon Line” är en av de första långfilmerna i SF:s strategi i att utveckla och producera engelskspråkiga filmer med svenska och nordiska kreatörer. För närvarande utvecklas ytterligare två projekt inom ramen för denna strategi; en re-make av ”Snabba Cash” med titeln ”Easy Money” samt ”Ibiza: The White Island”