Betyg – Mad Dog

0

Mauri R. Chifflét och Martin Sandins nya film Mad Dog har svensk biopremiär fredagen den 7 oktober.

Chifflét och Sandins film Mad Dog handlar om Reza ”Mad Dog” Madadi som stod på toppen av sin karriär som framgångsrik MMA-stjärna, med stora sponsorkontrakt i amerikanska UFC. Han väntade sitt första barn tillsammans med sin fru Kate. En tidig morgon i maj 2013 förändrades allt, för alltid. Reza var 35 år då han greps för inblandning i en uppmärksammad smash-n-grab kupp. Tingsrätten dömde honom till fängelse i ett år och nio månader. Han fick sparken av UFC, vännerna övergav honom och han fick utstå ett massivt näthat. Filmen skildrar Rezas kamp för upprättelse och revansch.

Filmen produceras av Martin Sandin Produktion och distribueras av Lucky Dogs.

Karin Svensson, TT, betyg 4: ”’Mad Dog’ är som bäst i de oväntade detaljerna, som processen för att nå matchvikt med bara ett dygn att spela med (kontrollerad svettning verkar vara nyckeln). Min favoritscen är intervjun med nordirländaren Norman Parke efter matchen mot Reza Madadi. Efter flera dagar av offentliga provokationer och skitsnack är han äntligen fri att uttrycka sin beundran för sin motståndare. Det är nästan gulligt.”

Martin Memet Könick, Konstpretton, betyg 1: ”Denna dokumentär om Reza ’Mad Dog’ Madadi vet inte vad den vill. Ibland spelar den som en Rocky-liknande film om en comeback i UFC (Ultimate Fighting Championship)-ringen och ibland spelar den som en snyftig historia om att det alltid finns en andra chans i livet. Den gemensamma nämnaren för de båda handlingstrådarna är att komma tillbaka och visa världen ett bättre jag. Filmen lyckas inte särskilt bra med något och känns i sina värsta stunder som en reklamfilm för MMA (Mixed Martial Arts) och Reza som person.”

Genomsnittsbetyg: 2,71