Betyg – Upp i det blå

0

Petter Lennstrands nya film Upp i det blå hade svensk biopremiär fredagen den 21 oktober.

Åttaåriga Pottan ska på ponnyläger. Tror hon och hennes föräldrar. Men av misstag hamnar hon på en skrotgård. Hos några riktigt märkliga typer. Motvilligt tar de hand om Pottan som snart upptäcker deras hemlighet. Bakom höga stängsel snickras det på en hemmagjord rymdfarkost. Det blir en sommar med humor, äventyr och oväntad vänskap när Pottan blir världens första åttaåring i rymden.

Filmen produceras av Memfis Film Rights och distribueras av Nordisk Film.

Sofia Olsson, Kulturnyheterna, betyg 4: ”Trots Pottans utsatthet och Dennis Kofots aggressivitet blir ’Upp i det blå’ aldrig otäck. Inte heller blir den fånig eller platt. /… / Detta kombinerat med sympatiska figurer och en genomgripande kärlek till det som allmänt betraktas som skräp, gör ’Upp i det blå’ till en av de roligaste och finaste barnfilmer jag någonsin sett.”

Patrik Linderholm, Movie Zine, betyg 2: ”På det stora hela märks det att ’Upp i det blå’ hade potential att bli en varm, underhållande och äventyrsfylld film – men tyvärr dras den ner av lite väl tramsig humor, bristande narrativ och en uppenbart sparsmakad budget. För de yngre finns nog en del skratt att hämta, men om Petter Lennstrand bara lyckas hoppa ett snäpp högre finns förhoppningsvis ännu mer att hämta nästa gång.”

Genomsnittsbetyg: 3,33