Ewa Fröling nobbad av Hollywood: Jag hade tjockat på mig. Rollen gick till Meryl Streep

0

I ”Virtanen med Ewa Fröling” på söndag berättar skådespelaren Ewa Fröling om varför hon inte fick rollen i den Oscarsbelönade 80-talsfilmen Mitt Afrika:
– Jag hade tjockat på mig och såg ut som jag var med i himlaspelet.

Fröling berättar om sitt första möte med Meryl Streep, som fick rollen istället, i New York på 80-talet. Hon berättar också hur hon 25 år senare blev avsnäst av Streep i samband med Mama Mia-premiären i Stockholm.

Ewa Fröling berättar om rollsättningen av Fanny och Alexander och när Ingmar Bergman ringde upp henne för att ge henne rollen, utan att hon behövde provspela.

– Hade jag inte fått en sådan utmaning hade jag lagt av, berättar Ewa ca. 20 min in i programmet.

Den snart 60-åriga skådespelaren berättar dessutom om hur det är att åldras i teaterbranschen och hur det är att inte bli tillfrågad längre (ca 44 min in i programmet). Fröling berättar också om sin stora kollaps och utbrändhet 1998 och vad som ledde fram till det och hur hon reste sig (ca 48 min in i programmet). Hon berättar även om olyckan innan Stjärnorna på slottet-inspelningen 2010 då hon fick en sättning i nacken och var tvungen att hoppa av (ca 3 min i programmet).

Virtanen med Ewa Fröling sänds i P4 Sveriges Radio söndag 8 juli kl 08.05-10.00.