Home Nyheter Filmer på gång

Filmer på gång

0
Filmer på gång
Från What We Are. Foto: Sant & Usant AS. Pressbild från Svenska Filminstitutet.

Björn Runge regisserar Bränn alla mina brev, baserad på Alex Schulmans bok med samma namn, Gunhild Westhagen Magnor regisserar What We Are, en dokumentär om norska tvååringar och Stina Wirsén regisserar Historien om Bodri, en animerad kortfilm baserad på Hedi Frieds liv. Dessutom beviljas marknadsstöd till Länge leve bonusfamiljen av Felix Herngren.

Bränn alla mina brev, med manus av Veronica Zacco, är en generationsbryggande kärlekshistoria. Filmen följer ett smärtsamt relationsdrama som sträcker sig från 30-talet, 80-talet och ända in i nutiden. Asta Kamma August, Bill Skarsgård och Gustav Lindh gör huvudrollerna.

Stina Wirsén regisserar Historien om Bodri, en animerad kortfilm för 7-12 åringar. Filmen baseras på Hedi Frieds och Wirsens bok med samma namn om Frieds egna upplevelser i koncentrationsläger.

Malou Reymann regisserar dansk-svenska samproduktionen Ustyrlig (dansk titel), som utspelar sig 1931. 17-åriga Maren är oregerlig och skickas till kvinnoanstalten på Sprogø. Tiden på ön får motsatt effekt på henne men i mötet med Sørine växer en förtrolighet och en vänskap fram som kommer att ge ödesdigra konsekvenser för dem båda.

Finsk-svenska samproduktionen Four Little Adults regisseras av Selma Vilhunen (Stupid Young Heart). Juulia upptäcker att hennes älskade make har ett förhållande med en annan kvinna. För att rädda sitt äktenskap bestämmer hon sig för att de ska börja leva i polygami.

Dansk-svenska samproduktionen TSUMU i regi av Kasper Kiertzner är en dokumentär om de tre unga vännerna Lars, Eino och Thomas på Grönland. De har filmat sig själva under en tvåårsperiod när vuxenlivet tränger sig på och hotar deras vänskap. Skall de ge upp sina drömmar och stanna kvar i en omgivning med alkoholiserade föräldrar, självmord och brist på möjligheter eller skall de lämna och därmed förvärra tillvaron för sina redan utsatta familjer och vänner.

Dokumentären What We Are av Gunhild Westhagen Magnor är en norsk-svensk samproduktion. Filmen handlar om de till synes små men extremt viktiga steg som barn tar för att bli vuxna, empatiska människor. Dokumentären följer vardagslivet hos tvåringarna Balder och Haakon under ett år på en förskola i Norge.

Länge leve bonusfamiljen av Felix Herngren med manus av Moa Herngren har beviljats marknadsstöd. Marknadsstöd har även beviljats Bränn alla mina brev.

Läs mer och se bilder från de senaste projekten som beviljats stöd