Home Filmer på gång Rollerna i Håkan

Rollerna i Håkan

0
Rollerna i Håkan
Håkan Bråkan Fotograf: Jess Bang. Pressbild från Nordisk film
I familjefilmen om Håkan Bråkan möter vi Sveriges senaste stjärnskott Silas Strand. Tillsammans med Yussra El Abdouni bildar han ett magiskt dreamteam.

Inspelningen av den äventyrsfyllda familjefilmen HÅKAN BRÅKAN är i full gång och både statister och skådespelare söks regelbundet via branschsidan Filmcafe.se. I en av huvudrollerna hittar vi Filmcafé-medlemmen Fredrik Hallgren. Filmen produceras av Unlimited Stories i samproduktion med Nordisk Film, Film i Väst och SVT.

Håkan Bråkan passas av världens – enligt honom – tråkigaste barnvakt Amanda och han måste rymma därifrån för att vinna årets viktigaste dataspelstävling! Det är starten på en serie missförstånd där Håkan hamnar på kollisionskurs med en härjande inbrottsliga. För att besegra tjuvarna måste han använda sina kunskaper från dataspelet in i den riktiga världen. Lyckas han så får han inte bara lugn och ro till att spela – han kan också rädda hela grannskapet och sin framtid.

I filmen får vi möta Silas Strand som spelar Håkan Bråkan, tillsammans med Yussra El Abdouni som spelar barnvakten Amanda.  Sissela Benn (mamma Karin) och Fredrik Hallgren (pappa Rudolf) följer med från Sunefilmerna in i Håkans universum. I övriga roller ser vi även bl a Eva Rydberg, Per Andersson och Babak Yousefi.

-Första gången vi såg Silas visste vi direkt att han var vår Håkan Bråkan, säger Malin Söderlund (producent Unlimited Stories). Silas har en unik begåvning och tar sig an Håkan på ett fantastiskt sätt. Han är verkligen helt rätt för rollen som den busige lillebrodern hos familjen Andersson, säger Malin.

-Jag letade ganska tidigt efter en dynamisk duo till filmen, jag ville ha en slags motpol till Håkan som till en början skulle bevisa hans olika tankar om folk som blir äldre och tråkiga, men sedan även kunde motbevisa honom. När jag nu ser Yussra El Abdouni så känner jag verkligen att hon är som klippt och skuren för rollen; smart, rapp och med hjärta så brottas hon med allt vad det innebär att växa upp och ta ansvar. Yussra och Silas har helt enkelt verkligen lyckats skapa den dynamiska duo jag såg framför mig när jag skrev manuset, säger Thobias Hoffmén, manusförfattare.

HÅKAN BRÅKAN är en actionspäckad familjefilm med mycket humor och hjärta – och regisseras av Ted Kjellson (tv-serien Lasse Maja, Ensamma i rymden).  Filmen är baserad på Sören Olssons och Anders Jacobssons universum om familjen Andersson med barnen Sune, Håkan och Anna, och som har filmatiserats både som julkalender, långfilm och tv-serier. Men denna gång står alltså lillebror Håkan Bråkan i centrum.

-Jag är uppvuxen med de allra första Sunefilmerna och även Steven Spielbergs filmer. Jag gick igång på tanken att influeras av dessa och skapa ett storslaget nutida äventyr för hela familjen, att få skapa en Håkan Bråkan-film med Hollywood-touch är en stor ära, säger regissör Ted Kjellsson. 

Rollista
Silas Strand – Håkan Bråkan
Sissela Benn – Mamma Karin
Fredrik Hallgren – Pappa Rudolf
Yussra El Abdouni – barnvakten Amanda
Eva Rydberg – tant Gunnarsson
Mario Mustafa – Beiron
Per Andersson, Magnus Sundberg – tjuvarna
Filip Berg – Pontus
Babak Yousefi – Aron SandménManus – Thobias Hoffmén
Regi – Ted Kjellsson
Producent – Malin Söderlund, tillsammans med Isaac Inger