Home Nyheter Finalisterna till Guldbaggens publikpris

Finalisterna till Guldbaggens publikpris

0
Finalisterna till Guldbaggens publikpris
Jag är Zlatan, Feed och UFO Sweden. Foto: Nordisk Film / SF Studios

Omröstningen till Guldbaggens publikpris går nu in i sin andra fas. De tre filmer som fått flest röster hittills, och som därmed är nominerade till en Guldbagge, är FeedJag är Zlatan och UFO Sweden. Omröstningen fortsätter, och vinnaren avslöjas under Guldbaggegalan på Cirkus den 23 januari.

Guldbaggens publikpris, som vilat i två år under pandemin, är tillbaka. I samarbete med Aftonbladet har filmpubliken kunnat rösta på sin favorit bland ett urval av 2022 års mest sedda svenska filmer. Omröstningen startade den 27 december förra året, och finalisterna är nu klara. Dessa tre filmer är nominerade till Guldbaggens publikpris:

Feed
Regi: Johannes Persson
En grupp ungdomar ledda av en välkänd influencer blir inbjudna till en exklusiv glampinganläggning. Med siktet ställt på innehåll av högsta kvalitet åker de ut till en liten ö för några dagar av lyxigt vildmarksliv, redo att dela allt med sina följare. Men det finns något där ute, något som vill dem illa. Snart handlar det inte längre om att hålla flödet levande, utan om att själv överleva. 

Jag är Zlatan
Regi: Jens Sjögren
Jag är Zlatan är en sann underdog-story om killen från Rosengård som inte hade något, men som fick allt – som med talang, hårt arbete och trots motgångar vågade tro på sig själv och sin livsdröm. Detta är den sjunde nomineringen för Jag är Zlatan, som också är nominerad till bland annat Bästa film, Bästa regi och Bästa manus.

UFO Sweden
Regi: Crazy Pictures
UFO Sweden är en förening som utreder övernaturliga fenomen. En dag dyker tonårsrebellen Denise upp med ett fall som inte liknar något de sett tidigare. Tillsammans ger de sig ut på ett riskfyllt äventyr, som tar dem långt utanför lagens gränser och in i en värld av oförklarliga fenomen. UFO Sweden är också nominerad för Bästa visuella effekter och Bästa klippning.


Omröstningen fortsätter nu på guldbaggen.aftonbladet.se och avslutas vid midnatt, torsdagen den 19:e januari. Den film som efter hela röstningsperioden har fått flest röster totalt belönas med en Guldbagge.

Vilken det blir avslöjas på Guldbaggegalan som äger rum på Cirkus i Stockholm den 23 januari 2023 och direktsänds i SVT1 och och SVT Play.

Läs mer om alla nomineringar på guldbaggen.se