Home Webb-tv Trailer Trailer: Halvdan viking

Trailer: Halvdan viking

0
Trailer: Halvdan viking

Halvdan Viking är elva år och bor i Östbyn med smeden Björn efter att hans pappa gett sig av på plundringsfärd. Men Halvdan är ingen ”riktig” viking. Han haltar, har dåligt självförtroende och saknar en vän.

I närheten av Östbyn ligger Västbyn. De båda byarna har legat i fejd med varandra så länge man kan minnas och det är förbjudet att befinna sig på fel sida av älven som delar de två byarna.

En dag i skogen möter Halvdan plötsligt den orädda kungadottern Meia från fiendebyn Väst. Trots att de inte får träffas spirar en oväntad vänskap fram mellan dem. När Västbyn planerar ett anfall på Östbyn förstår vännerna att allt hänger på dem om det ska stoppas i tid. Men har de tillräckligt med mod och list för att göra det som krävs utan att ta till vapen?

HALVDAN VIKING är fritt baserad på Martin Widmarks populära böcker om vikingapojken Halvdan.

I rollerna återfinns Peter Haber som smeden Björn, Vilgot Hedtjärn som Halvdan Viking och Ellinea Siambalis som Meia. Bland Peters många filmer kan nämnas Beck-filmerna (1997-2016), ”Män som hatar kvinnor” (2009), ”Tomten är far till alla barnen” (1999) och ”Sunes sommar” (1993).

För manus och regi svarar Gustaf Åkerblom, som regisserat publikframgången ”Sune i fjällen”, 2014.

Bakom kameran märks vidare Oscarsnominerade mask-duon Eva von Bahr & Love Larsson (”En man som heter Ove”, 2015, ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”, 2013), fotograf Peter Mokrosinski (”En underbar jävla jul”, 2015, ”Flickan som lekte med elden”, 2009, ”Luftslottet som sprängdes”, 2009), scenograf Pernilla Olsson (”Dom över död man”, 2012), kostymör Kicki Ilander (”Den allvarsamma leken”, 2016) och klippare Fredrik Morheden (”En man som heter Ove”, 2015)Exekutiv producent är Magdalena Jangard.

Filmen produceras av Jessica Ask för Anagram Sverige AB i samproduktion med Film i Väst, SF Studios, TV4 och med stöd av Svenska Filminstitutet (konsulent Calle Marthin) och Nordisk Film och TV Fond.