Hotell av Lisa Langseth på Toronto Filmfestival

0

Lisa Langseths nya film Hotell får sin världspremiär vid filmfestivalen i Toronto där den kommer att medverka i sektionen Contemporary World Cinema. Toronto filmfestival, som i år äger rum mellan 5-15 september, är Nordamerikas största och en av världens mest prestigefulla festivaler. Genom sin världspremiär i Toronto hamnar Hotell i samma grupp som The Wrestler, Antichrist och Black Swan, som alla har visats vid festivalen.

– Så underbart roligt! Jag är hedrad och nöjd. Det här är verkligen kul både för mig och för alla som har jobbat med filmen. Jag ser fram emot en världspremiär av Hotell i Toronto,  kommenterar Lisa Langseth beskedet.

Steve Gravestock på Toronto filmfestival beskriver filmen med orden ”Hotell är ett ömsint, roligt och djupt rörande drama. Skådespeleriet är vackert och filmen är mästerligt skriven och regisserad av en av de mest intressanta unga filmskaparna i Europa i dag.”

– För mig och TriArt Film är det fantastiskt kul att Lisa Langseths andra långfilm Hotell har blivit uttagen till en av världens största och viktigaste festivaler. Att delta som en av två svenska filmer i Toronto är ett starkt och tydligt bevis på att Lisa är en av landets mest begåvade och personliga filmregissörer. Hotell, som är en mycket gripande och underhållande film kunde inte ha fått en bättre start!”, kommenterar Mattias Nohrborg uttagningen.

Hotell är producerad av B-Reel (producenter Patrik Andersson & Frida Jonason) i samproduktion med Film i Väst, SVT, Chimney och Nimbus Film. Med stöd från Svenska Filminstitutet/konsulent Suzanne Glansborg och Det Danske Filminstitut – minor ordningen.

Källa: TriArt