Hypnotisören av Lasse Hallström tävlar i San Sebastian

0

Lasse Hallströms film Hypnotisören är uttagen till huvudtävlan på spanska San Sebastians filmfestival.

– Jag är glad och tacksam för att vår film har blivit uttagen att tävla i den prestigefyllda festivalen i San Sebastian. Extra skojigt är det att det hänt med min första svenska film på 25 år, säger Lasse Hallström.

Synopsis:
I Hypnotisören har en brutal mördare nästan utplånat en hel familj. Kriminalkommissarie Joona Linna har ett vittne som trots sina skador mirakulöst överlever. Vittnet, familjens femtonårige son, svävar mellan liv och död och kan inte förhöras med vanliga metoder. Samtidigt är familjens äldsta dotter spårlöst försvunnen. Det verkar som någon försöker utplåna hela familjen och Linna befarar att hon kan bli mördarens nästa offer. I sin kamp mot klockan övertalar Linna den starkt ifrågasatte hypnotisören Erik Maria Bark att försöka nå fram till pojken.

I rollerna ses Mikael Persbrandt, Lena Olin och Tobias Zilliacus. Filmen är baserad på Lars Keplers succéboken med samma titel.

”Hypnositören” hade redan innan inspelningen startat sålts till över 30 länder utanför Norden. Filmen kommer senare i höst att distribueras i Spanien av Aurum. Men dessförinnan kommer filmen att visas på biografer i Benelux-länderna och senare i höst och nästa år i resten av världen.

Filmen produceras av AB Svensk Filmindustri i samproduktion med Sonet Film AB och Filmpool Nord AB, Per-Erik Svensson, i samarbete med TV4 AB och med stöd av Svenska Filminstitutet, filmkonsulent Lars G. Lindström och Nordisk Film- & TV Fond, Hanne Palmqvist.

Hypnotisören säljs internationellt av Svensk Filmindustri och distribueras i Norden av SF. Svensk biopremiär den 28 september.

På plats i San Sebastian: Lasse Hallström, Lena Olin och Peter Possne.

 

Läs mer:

San Sebastians filmfestival (21-29 september): http://www.sansebastianfestival.com/in/