Home Nyheter Inspelning om Monica Zetterlunds liv

Inspelning om Monica Zetterlunds liv

0

Nu byggs det för fullt i Film i Västs studio i Trollhättan. I slutet av maj inleds inspelningen av långfilmen MONICA Z – ett lingonris i ett cocktailglas. Om den berömda sångerskan och skådespelerskan Monica Zetterlunds dramatiska liv när hon slog igenom på sextiotalet. I huvudrollen som Monica Zetterlund ser vi filmdebuterande Edda Magnason, svensk sångare, pianist och låtskrivare.

– Det är ett starkt drama om ett fascinerande livsöde med en mycket spännande regissör. Vi gläder oss åt att följa inspelningen i Trollhättan, säger Jessica Ask, produktionschef på Film i Väst.

Filmen skildrar en svensk nationalikon och stjärnas stora genombrott och blomstringstid på sextiotalet. En exceptionell artist med unik närvaro och sårbarhet levde ett liv på scenen samtidigt som ett turbulent kärleksliv dolde sig bakom rampljuset.

MONICA Z – ett lingonris i ett cocktailglas är baserad på ett originalmanus av kritikerrosade Peter Birro och i regi av flerfaldigt prisbelönte Per Fly. Musikproducent är Grammisbelönade Peter Nordahl. Filmen produceras av StellaNova Film i samproduktion med Film i Väst och SVT med stöd av Svenska Filminstitutet. Den distribueras av Svensk Filmindustri. Filmen spelas in i Sverige och USA under 2012 och har planerad biopremiär över hela landet hösten 2013.

Filmen castas just nu på Filmcafe.se.