Inspelning pågår av Allt jag inte minns

1

SVT har beställt en ny miniserie baserad på Jonas Hassen Khemiris Augustprisvinnande roman ”Allt jag inte minns”. Satsningen har planerad premiär julhelgen 2019 och nu söks statister och skådespelare på branschsidan www.filmcafe.se

Produktionen har dragit igång i oktober och tanken är att miniserien blir en av SVT:s julsatsningar nästa år. Däremot är det inte klart om premiären sker i december 2019 eller januari 2020.

Beata Gårdeler regisserar de tre avsnitten, medan Piotr Marciniak skriver manus. Miniserien produceras av Martina Stöhr (Kärnfilm) och Piodor Gustafsson (Black Spark) Armand Mirpour, Siham Shurafa och Pablo Leiva Wenge spelar seriens tre huvudroller som Samuel, Laide respektive Vandad.

En mammas sökande efter svaret på gåtan varför hennes son är död. Spännande, sorgligt, roligt, modernt och olikt det mesta i utbudet. Vi är väldigt glada för att se den här berättelsen gestaltas av dessa begåvade skådespelare och upphovspersoner, säger Anna Croneman, dramachef på SVT, till Expressen.

Det var 2015 som Jonas Hassen Khemiri vann Augustpriset för ”Allt jag inte minns”. Romanen har sedan dess översatts till 25 språk och utsågs 2016 till en av årets tre bästa böcker av Joyce Carol Oates.

”Allt jag inte minns” beskrivs som en roman ”om kärlek och ekonomi, om vänskap och våld. Om Samuel som lever vidare i allas minnen, nu när Vandad sitter inspärrad, Laide har lämnat landet och huset är förstört.”

På Albert Bonniers pressida går det även att läsa följande om handlingen: ”Ett antal öden krockar i rasande fart i dagens Stockholm. Bakom alla röster om Samuel skymtar en person på flykt från sig själv. Vems minnesbilder går att lita på? Och vad döljer sig i det som vi inte minns?”.

Miniserien baserad på Jonas Hassen Khemiris ”Allt jag inte minns” har planerad premiär julen 2019 i SVT.

1 KOMMENTAR