Inspelningsstart för Berts dagbok

0
Inspelningsstart för Berts dagbok
Inspelningsstart för Berts dagbok

Bert är tillbaka! Inspelningen av BERTS DAGBOK startar 21 augusti i Stockholm och i huvudrollen som den förälskade Bert ser vi Hugo Krajcik.

Hans kompis Åke spelas av Frank Dorsin, hans drömtjej Leila gestaltas av Yussra El Abdouni och Leilas syster Amira spelas av Julia Pirzadeh. I övriga roller syns bland annat Helena Lindegren (Berts mamma), David Wiberg (Berts pappa), Suzanne Reuter (Berts mormor), Isa Aouifia (Amiras och Leilas pappa), Petrina Solange (Helen), Filip Berg (slöjdläraren Stefan) och Björn Gustafsson (superhjälten Lynx/Lo). BERTS DAGBOK är Michael Lindgrens debut som långfilmsregissör.

BERTS DAGBOK är en kärlekskomedi som skildrar Berts och hans kompisar Åkes och Lill-Eriks första tid i högstadiet. När Bert får syn på skolans stora stjärna, Yoghurt-Leila, faller han pladask och börjar smida planer för hur han ska få henne att lägga märke till honom. Planerna involverar en superhjältefilm, rawfoodbollar, Leilas lillasyster Amira som går i Berts klass, en pinsam skoltemadag och två hemliga dagböcker.

Inspelningen av BERTS DAGBOK sker i Stockholm och pågår mellan den 21 augusti och den 1 oktober. Michael Lindgren (“Grotesco”, ”Kontoret”, ”Boy Machine”) gör sin långfilmsregidebut och producent är Rebecka Lafrenz som tidigare bland annat producerat ”Cockpit” och vann en Guldbagge för ”Sebbe”. Det fristående manuset är skrivet av Tapio Leopold (“Fallet”, ”Andra åket”, “Enkelstöten“).

– Vi gör en film om hur Bert upptäcker kärleken, en renodlad romantisk komedi för unga. Mitt fokus är på känslorna och barnens spel. Publiken ska skratta så att dom får ont i magen, men också åka med emotionellt, på riktigt, säger Michael Lindgren.

BERTS DAGBOK är producerad av FLX i samproduktion med SF Studios, TV4, C More och Filmpool Nord med stöd av Svenska Filminstitutet och Norrköpings filmfond. SF är distributör och filmen har premiär hösten 2020.

– Manusförfattaren Tapio Leopold har förvaltat Berts universum och dess karaktärer med stor omsorg och samtidigt fört in Bert i en ny tid. Regissören Micke Lindgren har komisk tajming och ett passionerat engagemang i ämnet och för målgruppen – perfekt, när man som vi vill skapa en film som drivs av äkta känslor, identifikation och massor av humor, säger Anna Anthony, kreativ chef långfilm, FLX.

Produktionsfakta

Inspelning 21 augusti till 1 oktober 2019 i Stockholm.

Biopremiär hösten 2020

Distributör: SF

Regi: Michael Lindgren

Manus: Tapio Leopold

Produktionsbolag: FLX Feature

Producent: Rebecka Lafrenz

Exekutiv producent: Anna Anthony, Joshua Mehr

Filmen är producerad av FLX i samproduktion med SF Studios, TV4, C More och Filmpool Nord med stöd av Svenska Filminstitutet och Norrköpings filmfond.

Rollista

Bert – Hugo Krajcik

Amira – Julia Pirzadeh

Åke – Frank Dorsin

Leila – Yussra El Abdouni

Lill-Erik – Arvid Bergelv

Klimpen – Frode Östlin Westman

Thora – Nea Nohrstedt

Pappa Fredrik – David Wiberg

Mamma Madelene – Helena Lindegren

Mormor Svea – Suzanne Reuter

Farrokh (Amiras och Leilas pappa) – Isa Aouifia

Lynx / Lo – Björn Gustafsson

Helen – Petrina Solange

Stefan – Filip Berg 

Natasha – Ana Gil de Melo Nascimento