Instagramkomedi får produktionsstöd

0
Mamma mu hittar hem. Fotograf/Källa: Sluggerfilm, SF Studios Production
Mamma mu hittar hem. Fotograf/Källa: Sluggerfilm, SF Studios Production

Ungdomsdramat Tigrar av Ronnie Sandahl, instagramprojektet _Lit_City_ och en dokumentär om Cirkus Cirkörs vd finns med bland de senaste stöden.

Tigrar, skriven och regisserad av Ronnie Sandahl är ett drama om 16-åriga Martin som äntligen får det proffskontrakt han så länge drömt om, men den internationella fotbollsvärlden visar sig vara skoningslös. Fritt efter boken I skuggan av San Siro av Martin Bengtsson.

Håp av Maria Sødahl, är en norsk-svensk samproduktion där en kvinna får ett cancerbesked. Hon planerar för sina sista veckor men är samtidigt mitt i livet omgiven av relationer, kärlek och hopp. Stellan Skarsgård gör en av huvudrollerna och inspelningen är igång i Trollhättan.

Titti Johnson och Helgi Felixson regisserar dokumentären Allt är möjligt där Cirkus Cirkörs vd Tilde Björforsporträtteras. Filmen söker svar på vad som är mod och hur man kan agera för att minska världens lidande.

Mamma mu hittar hem av Christian Ryltenius och Maria Blom är ett animerat äventyr för barn. Mamma mu och kråkan får problem när en stork kommer till gården och gör anspråk på kråkans plats. De upptäcker snart att det kan vara klurigt att leka tre.

Bland kortfilmerna finns Farzad Farzanehs Ett olyckligt barn där Annikas fjortonåriga dotter Maja är hemma ”sjuk”. Annika pratar med dotterns klasskamrat, populära Felicia, om att Maja inte trivs i skolan. Samtalet börjar sansat men snart tar Annikas känslor över och stämningen blir alltmer otäck.

För första gången ger Filminstitutet stöd till ett projekt som distribueras på instagram. _Lit_City_ av Alicia Hansen och Sara Thisner Lindstedt är 16 stycken satiriska enminutsfilmer sprungna ur meme-världen. Filmerna släpps på instagramkontot med samma namn.

Bland fåglar mång är en experimentell film av David Gülich där gamla intervjuer med äldre människor kombineras med suggestivt filmmaterial. Filmen vill genom ett längre perspektiv ge ökad förståelse för vår omvärld, i en vardag förblindad av tillfälliga åsikter och sammanhang.

Läs mer om alla filmerna