Ny producent till Nordisk Film

0
Gustav Oldén startar sin tjänst i april.
Gustav Oldén startar sin tjänst i april.

Produktionsbolaget bakom filmer som ”Sameblod” och ”Unga Astrid”, Nordisk Film Production, växer. Nu rekryteras producenten Gustav Oldén. Han har tidigare producerat ett stort antal framgångsrika reklamfilmer och har nyligen producerat ”Britt-Marie var här” och också varit medproducent till filmer som ”Borg” och den norska filmen ”Lejonkvinnan”. 

– Jag är väldigt stolt över att vi lyckats rekrytera Gustav, säger Calle Marthin, chef för Nordisk Film Production Sverige. 

– I och med vår stora satsning i Sverige, där vi bland annat bygger nya biografer, har vi som mål att producera kvalitetsfilm som tar den svenska publiken med på starka historier att uppleva tillsammans i biosalongerna. Och med Gustavs gedigna bakgrund som producent och med hans fokus på historier med brett tilltal kommer han att förstärka vår producentgrupp.

– Jag har haft lärorika år med fantastiska kollegor på SF, men när Nordisk Film bjöd upp till dans förstod jag att det var dags för ett nytt kapitel. Bolagets starka fokus på innehåll, kreatörer och publik lockade, och att de just nu dessutom satsar ordentligt i Sverige gjorde att det inte gick att motstå, säger Gustav Oldén. 

Nordisk Film har just nu två långfilmer i produktion. Publik- och kritikerhyllade regissören Amanda Kernells (”Sameblod”) nya film ”Charter” spelas under februari in på Teneriffa och dotterbolaget Avanti går snart in i inspelning av Mårten Klingbergs (”Cockpit”) varma komedi ”Min pappa Marianne”. 

Gustav Oldén startar sin tjänst i april.