Home Nyheter Jätten i tävlan på Busan filmfestival

Jätten i tävlan på Busan filmfestival

0

Johannes Nyholms efterlängtade långfilmsdebut Jätten, som redan är klar för Toronto, San Sebastian och London, kommer att tävla i den prestigefulla sektionen Flash Forward på Busans internationella filmfestival. Dessutom fårEpífania av svenska Anna Eborn och colombianske Oscar Ruiz Naiva världspremiär på festivalen, i sektionen World Cinema.

Johannes Nyholms Jätten, fortsätter sitt festivaltåg med ytterligare en festivalvisning på Busans filmfestival där den tävlar i sektionen Fast Forward. Filmen följer bouleälskande 30-årige Rikard, autistisk och född svårt missbildad. Jätten får världspremiär i Toronto och visas därefter i San Sebastian och London. Svensk premiär är den 14 oktober.

Jätten är producerad av Maria Dahlin för Garagefilm International med produktionsstöd av Filminstitutets tidigare filmkonsulent Magdalena Jangard. Filmen säljs internationellt av IndieSales.

Epífania som får sin världspremiär i Busan, är en hybrid mellan dokumentär- och spelfilm av svenska Anna Eborn och Oscar Ruiz Naivas från Colombia. Tillsammans undersöker de minnesbilderna av sina mödrar i en berättelse där tid och rum, liv och död får en ny dimension. I Sverige förlorar en tonårsflicka sin mamma. Medan hon bearbetar sorgen drömmer hon att mamman kommer tillbaka och de möts i en annan relation på en annan plats.

Filmen har fått produktionsstöd av Filminstitutets konsulent Antonio Russo Merendaoch Filminstitutets tidigare konsulent Cecilia Lidin och har samproducerats av Plattform Produktion i Sverige, Contravia Films i Colombia och CPH:DOX i Danmark. Den har fått utvecklingsstöd av Filmregion Stockholm-Mälardalen genom Gotlands filmfond, Bergman Foundation och Gotland Film Lab.
Övriga filmer med svensk-koppling på Busan filmfestival är:
United States of Love av Tomasz Wasilewski, samproducerad av Film Väst – visas i sektionen World Cinema.

Wolf and Sheep av Shahrbanoo Sadat, samproducerad av Film Väst och Zentropa International Sweden – visas i sektionen Flash Forward.

The Happiest Day in the Life of Olli Mäki av Juho Kuosomanen, samproducerad av Film Väst och Tre Vänner produktion – visas i sektionen Flash Forward.
Rädda tomten! av Jacob Ley som samproducerats av CB Sverige AB och fått produktionsstöd av Filminstitutets tidigare konsulent Suzanne Glansborg – visas i sektionen Cinekids.

 

Busan International Film Festival pågår 6-15 oktober.

Läs mer www.biff.kr