Home Nyheter Klart med huvudrollerna i Den allvarsamma leken

Klart med huvudrollerna i Den allvarsamma leken

0

Sverrir Gudnason och Karin Franz Körlof kommer att spela huvudrollerna som Arvid Stjärnblom och Lydia Stille i filmatiseringen av Hjalmar Söderbergs klassiska kärleksroman DEN ALLVARSAMMA LEKEN.

Flerfaldigt prisbelönade regissören Pernilla August kommer att regissera och manus är skrivet av Oscar- och Bafta nominerade Lone Scherfig. Filmen kastas nu på Filmcafe.se.

”Den allvarsamma leken” kommer att få biopremiär våren 2016. ”Den allvarsamma leken” produceras av Patrik Andersson ochFrida Bargo på B-reel, i samarbete med bland andra Film i Väst.

Sverrir Gudnason är en av Svergies mest populära skådespelare och på senare tid har vi sett honom i ”Små citroner gula”, ”Monica Z” och ”Min så kallade pappa”. Han är även aktuellt senare i höst med ”Gentlemen” och ”Flugparken”. Karin Franz Körloflångfilmsdebuterade med ”Min äger ingen”, mot Mikael Persbrandt.

”Den allvarsamma leken” är en berättelse om kärleken, illusionen om kärleken och dess konsekvenser. En berättelse om stark, het och hotande kärlek i det tidiga 1900-talets Stockholm. ”Den allvarsamma leken” skrevs av ständigt aktuelle Hjalmar Söderberg 1912. Det är en nytolkning av den stora svenska kärleksromanen som nu kommer till liv som film genom flerfaldigt prisbelönade regissören Pernilla August (”Svinalängorna”, ”Arvingarna”) och manusförfattaren Lone Scherfig (”Italienska för nybörjare”, ”An Education”, ”The Riot Club”).

– Den allvarsamma leken” handlar om drömmen och längtan efter den stora kärleken, Om Lydia och Arvid som säger Nej när vi vill att de skulle sagt Ja… Om att ta beslut med hjärnan istället för med hjärtat, berättar Pernilla August.

”Den allvarsamma leken” produceras av Patrik Andersson och Frida Bargo på B-reel, i samarbete med Film i Väst, SVT, Nordsvensk Filmunderhållning, Motlys, och Nimbus Film, med stöd från Svenska Filminstitutet, Danske Filminstitut, Norsk Filminstitutt, Media Desk och Nordisk Film & TV Fond och distribueras av Nordisk Film.

”Den allvarsamma leken” kommer att spelas in i Budapest, Film i Väst och Stockholm under våren 2015 och har planerad premiär våren 2016.