Home Nyheter Kortfilmen Första gången vinner pris på Berlins filmfestival

Kortfilmen Första gången vinner pris på Berlins filmfestival

1

I dag tillkännages att Anders Hazelius kortfilm Första gången blir tilldelad Special Prize för bästa kortfilm av Generation 14plus-juryn på Berlins filmfestivals ungdomssektion.  Priset delades ut på Haus der Kulturen der Welt.

Första gången är en film om ungdomars sexualitet och bristande förväntningar. Therese och Johan träffas på en fest. De går ut i skogen för att ha sex för första gången, men misslyckas och bestämmer sig gemensamt för att fabricera sexdebuten för sina kompisar. Filmen har tidigare nominerats i Berlinfestivalens teddy-sektion (hbtq-filmer).

Anders Hazelius har en kandidatexamen i filmregi från Filmhögskolan i Göteborg. Han har flera kortfilmer bakom sig och tillsammans med Niklas Holmgren regisserade han långfilmen Främmande land (2010). Hans näst senaste film, kortfilmen Baggy,  var utvald till att tävla i Startsladden på Götebors filmfestival föra året. Första gången är producerad av Lizette Jonjic för Migma film med produktionsstöd av Filminstitutets konsulent Linus Torell.

Källa: Svenska Filminstitutet