Home Filmer på gång LasseMaja som TV-serie

LasseMaja som TV-serie

0
LasseMaja som TV-serie
LasseMajas Detektivbyrå, premiär julen 2020. Från vänster: Maja (Ellen Sarri Littorin), Polismästaren (Anders Jansson) och Lasse (Elis Nyström). Skapare: Upphovsrätt: Oscar Lovnér/C More/TV4. Pressmeddelande.

LasseMajas Detektivbyrå löser mystiska och kluriga fall i C Mores nya stora satsning.  I jul kan hela familjen samlas och låta sig underhållas av en nyfilmad tv-serie i sex delar.

Tv-serien filmas i Luleå och Boden nu under sommaren och statister har hittats via branschsidan www.filmcafe.se. I rollerna som Lasse och Maja ser vi Elis Nyström (Panik i tomteverkstan) och Ellen Sarri Littorin (RevanschDen inre cirkeln). Polismästaren spelas av Anders Jansson (Hipp Hipp, Halvvägs till himlenStarke Man). Den kompletta stjärnspäckade rollistan presenteras senare i höst.

Den nya tv-serien bygger på de framgångsrika och älskade böckerna om LasseMajas Detektivbyrå av Martin Widmark och Helena Willis. En LasseMaja-bok ligger till grund för varje avsnitt och har inte filmatiserats tidigare. Den första säsongen bygger på följande böcker: BrandkårsmysterietSkolmysterietModemysterietKyrkomysterietSjukhusmysteriet och Kärleksmysteriet.

– Det är en dröm att LasseMajas Detektivbyrå flyttar in till oss på C More! I snart 20 år har LasseMaja präglat flera generationer av barn och vuxna, och såväl böckerna som julkalendern och filmerna är att betrakta som nästintill klassiker. Nu tar LasseMajas Detektivbyå nya steg och blir en modern tv-serie som utspelar sig i nutid i vår digitala streamingvärld. Vi har stora förhoppningar om att serien kommer att samla hela familjen i jul och lösa mysterierna tillsammans med Lasse och Maja. Med FLX och väldigt duktiga talanger både framför och bakom kameran så känns det här väldigt lovande, berättar Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4.

LasseMajas Detektivbyrå är en av flera satsningar på högkvalitativt drama för barn och ungdomar som C More och TV4 just nu gör.