Stormare i TV-spel

0
Peter Stormare som "Folke Lundgren" i tv-serien Black Widows på TV3. Skapare: Simon Cederqvist / TV3. Bilden har gjorts tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande 3.0 Generisk

Peter Stormare har tvingats ställa in musikalrollen som Herodes i ”Jesus Christ superstar” och för första gången upplever han hur det är att vara arbetslös.

Han vet inte när nästa jobb är på väg och produktioner flyttas ständigt fram. Småjobb som röstskådespelare har det däremot blivit och bland annat gör han skurkrollen som Emil Ormstrid i spelet ”Fast and furious crossroads”.

– Det var skitkul att bli tillfrågad. Han är ju kanon, Emil Elias Ormstrid. De har fått till det bra att han heter Ormstrid, snakefight, berättar han för Aftonbladet

Stormares ansikte har scannats in, och sedan har han läst in replikerna vid olika tillfällen under flera år.

Även om mycket ligger på is i Hollywood så gör Peter Stormare en roll i storfilmen ”Songbird”. En film som utspelar sig två år in i framtiden och kretsar kring pandemin, som då fortfarande pågår. Det är rigorösa kontroller med coronatester med t.ex. stick i fingret flera gånger i veckan.

– Det är härligt att vara tillbaka och filma, även om det är konstigt med alla tester och socialt distanserande, säger Peter Stormare till Aftonbladet.

Nedan kan du se Peter Stormare tipsa medlemmar på branschsidan www.filmcafe.se om hur du lyckas i Hollywood.


Nedan en trailer för det nya spelet Fast and furious crossroads.