”Lyrro”, ny långfilm av ”Yrrol-gänget”

4

Snart börjar inspelningen av komedin ”Lyrro – Ut&Invandrarna” med manus och regi av Peter Dalle.

Humorgänget var populära på 90-talet med tv-serien Lorry. De gjorde senare en långfilm som de döpte till Yrrol efter att ha fått problem med rättigheter till namnet. Ny samlas de på nytt och gör långfilmen ”Lyrro- ut&invandrarna”.

”Lyrro- ut&invandrarna” är en fristående uppföljare och är uppbyggd av sketcher precis som Yrrol var. Peter Dalle regisserar och vi känner igen många namn från senast där bland annat Suzanne Reuter, Johan Ulveson och Claes Månsson finns med i rollistan. Nya är Björn Gustafsson och Nour El-Refai.

– ”Lyrro” är en sketch-artad film som handlar om att människan alltid har varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort, säger Dalle.

– Problemet idag är att den stora världen inte längre är så väldigt långt bort, och kommer vi väl dit så finner vi ofta att det vi sökte oss bort ifrån redan hunnit dit före oss. Deprimerande framtidsutsikter för bankrånare och skattesmitare, men kanske en nyttig påminnelse för oss andra att ta tag i våra liv på hemmaplan.

Inspelningen börjar inom kort med planerad biopremiär 2018.

4 KOMMENTARER