Home Nyheter Michael Porseryd utsedd till ny vd på SF Studios

Michael Porseryd utsedd till ny vd på SF Studios

0

SF Studios styrelse har utsett Michael Porseryd till ny vd för SF Studios. Han tillträder sin nya tjänst under första kvartalet 2017. Utifrån ett nästan 100-årigt arv är SF Studios idag Nordens ledande filmbolag, med produktion och distribution av filmer och tv-serier för en bred publik på den nordiska och internationella marknaden.

Michael Porseryd har en mångårig bakgrund på ledande positioner i svensk och nordisk mediebransch. Mellan 2010 och 2015 byggde han som vd upp produktionsbolaget Endemols nordiska verksamhet från grunden. Dessförinnan var han bland annat operativ chef och vice vd för Metronome Film & Television, och hade ett antal vd-poster inom MTG, bland annat på Viasat, TV8 och ZTV.

”Jag är mycket glad över förtroendet att få vara med och leda och utveckla Nordens ledande filmbolag. SF Studios har en genomarbetad strategi där man sätter innehållet i centrum, kontinuerligt anpassar SF Studios till omvärldens krav, och satsar på nya distributionsvägar för att tillgängliggöra film och tv-serier till en bred publik. Jag tycker att SF Studios är mycket väl rustat för att fortsätta växa både i och utanför Norden och ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med all den talang som finns på plats”, säger Michael Porseryd.

”Michael har en lång och gedigen branscherfarenhet från både produktionsbolag och som köpare av innehåll såsom film- och tv-rättigheter. Jag är övertygad om att han tillsammans med SF Studios medarbetare och samarbetspartners i svensk och nordisk filmbransch har alla förutsättningar att fortsätta utveckla SF Studios till att bli Europas mest intressanta filmstudio”, säger Ulrika Saxon, Bonnier AB:s ägarrepresentant i SF Studios styrelse.

Idag omfattar SF Studios verksamhet lokal och internationell produktion av filmer och tv-serier, inköp av rättigheter, nordiska samproduktioner, distribution på den nordiska och internationella marknaden samt digitala konsumenttjänster.

För närvarande har SF Studios flera spännande filmprojekt på gång, exempelvis den internationella filmen Borg vs. McEnroe, där Sverrir Gudnason spelar Björn Borg, Shia LaBeouf spelar John McEnroe och Stellan Skarsgård spelar Borgs tränare Lennart Bergelin. Filmen planeras ha premiär hösten 2017 och rollbesätts nu på branschsidan Filmcafe.se

Fjolårets största produktionssatsning, En man som heter Ove, har setts på bio av över 1,7 miljoner svenskar och nominerades nyligen som Sveriges bidrag till Oscarsgalan.

”Frida Westerberg, som har gjort ett fantastiskt arbete som tf vd sedan juni 2016, kommer att fortsätta i sin tidigare roll som vice vd och COO för SF Studios och därmed vara fortsatt central i SF Studios utveckling. Därutöver kommer hon även att ingå i Bonnier Growth Medias ledningsgrupp i en strategisk roll för affärsområdets framtida investeringar”, säger Ulrika Saxon.